Susana Balbo Crios Malbec -tyylikäs argentiinalainen

Kun ilmat viilenevät, alkavat roseeviinit vaihtua punaviineihin. Jos punaviinihammasta jo kolottaa, tällä tyylikkäällä malbecilla on hyvä aloittaa punaviinisyksy.


Susana Balbo Crios Malbec on hintaluokassaan erinomainen

Tausta

Susana Balbo on argentiinalainen legenda. Italialaiseen sukuun syntynyt Susana oli ensimmäinen nainen, joka sai viinitutkinnon Argentiinassa. Tämä tapahtui 80-luvun alussa.

Ensin viinintekijänä ja konsulttina muille työskennellyt Susana avasi vihdoin oman viinitalonsa, Dominio del Platan, Mendozan Lujan de Cuyoon vuonna 1999. Siitä on kasvanut menestystarina ja talon viinit ovat saaneet kriitikoilta korkeita pistemääriä. Nykyään Susana Balboa pidetään maan arvostetuimpana tuottajana ja hänellä on ollut vaikutusta myös kansainvälisellä tasolla Malbecin menestyksen rakentamisessa.

Alkosta on saatavilla viini kolmesta eri sarjasta. Edullisimmassa Crios-sarjassa on helposti lähestyttäviä ja hedelmävetoisia arkisempia käyttöviinejä. BenMarco-sarjassa haetaan jo luonteikkaampaa ja suurempaa tyyliä paremmilta korkeammalla sijaitsevilta palstoilta. Alkosta on saatavilla loistava BenMarco Expresivo 2017 (28,98€). Kesällä maistoimme myös hämmentävän hyvän Susana Balbo Signature Rosén. Signature-sarja on viinintekijän oman maun ja omien preferenssien mukainen tyylinäyte.

Luonnehdinta

Crios Malbecin täyteläisessä maussa on tummaa hedelmäisyyttä ja marjaisuutta siivitettynä juuri sopivalla määrällä tammisuutta.

Suutuntuma on hedelmävetoisen lähestyttävä, mutta tanniinirakenne sulavassa silkkisyydessään on kuitenkin kestävä.

Vivahteista löytyy myös nahkaisuutta, lakritsia, paahteisuutta, mausteisuutta ja suklaisuuttakin.

Crios Malbec on hyvin tehty perinteinen malbec, joka on erityisen suunmyötäinen ja tyylikkään tasapainoinen kokonaisuus. Kokeile karitsan sisäfileelle, burgerille, naudan ribseille tai makkarapannulle.

Susana Balbo Crios Malbec 2018 (17,90€), 4.5/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit