Wolf Blass Gold Label Riesling ja grillatut kalavartaat

Australialaisen Wolf Blassin viineistä löytyy laaja valikoima viinejä perustasoisista käyttöviineistä aina huippuviineihin asti. Etiketin väri kertoo sarjan laatu- ja hintatasosta.

Wolf Blass Gold Label Riesling 2017 (18,89€)
Australia, Eden Valley

Elegantti Wolf Blass Gold Label Riesling sopii kalalle, ravuille ja simpukoille

Tausta

Vuonna 1934 syntynyt saksalainen Wolfgang Blass lähti 60-luvun alussa vain viinialan diplomi taskussaan Australiaan Barossan laaksoon. Ensin hän työskenteli muille, mutta tiesi osaavansa tehdä parempaa viiniä kuin mitä Australiassa siihen aikaan yleisesti osattiin. Kunnianhimoinen viinimies kasvatti yrityksensä kansainvälisiin mittoihin ja etiketit edelleen kantavat hänen nimeään. Wolf Blass kuuluu Peter Lehmannin ja Pefold'sin Max Schubertin kanssa alan pioneereihin.

Wolf Blassia viedään lukuisin maihin ja etenkin Britanniassa se on suosittu brändi. Wolf Blassin viinejä on saatu meille Suomeenkin. Tällä hetkellä on saatavilla yhteensä 3 viiniä Red Label ja Gold Label -sarjoista. Sarjoja on lukuisia muitakin Black Labelin ollessa huipputasoa. Gold Label -sarjan viinit ovat Wolf Blassin hyvää keskitasoa ja mielestäni sarjan viineissä on havaittavissa persoonallisuutta ja luonteikkuutta.

Luonnehdinta

Mielenkiintoista ja tyylikästä petrolia on tuoksussa.

Maku on kuiva, runsas ja erittäin hapokas. Se kestää hyvinkin vertailun saksalaisiin rieslingeihin.

Mausta löytyy limettisyyttä, hillottua sitruunankuorta, päärynää ja melonia.

Tyylikäs mineraalisuus kannattelee ja antaa makuun ryhtiä. Siinä on jopa salmiakkisia piirteitä.

Kokonaisuus on tasapainoinen, voimakas, aromaattinen ja elegantti. Hieno riesling.

Wolf Blass Gold Label Riesling 2017 (18,89€), 4.5/5 tähteä


Grillatut kala- ja rapuvartaat

Riesling yleensäkin, mutta erityisesti tämä riesling sopii äyriäisten, simpukoiden ja kalan kanssa tarjottavaksi.

Valmiiksi maustetut katkarapuvartaat löytyivät kaupan pakasteena. Grillattuna niistä tuli yllättävän hyviä. Ostan toistekin.

Ennen grillaamista kalapalat marinoituivat soosissa, jossa oli oliiviöljyä, valkosipulia, persiljaa, sitruunanmehua, hunajaa, suolaa ja pippuria. Marinadia myös siveltiin vartaille grillaamisen aikana.

Kalavartaat sisälsivät lohen ja tonnikalan lisäksi myös pakasteesta sulatettuja kampasimpukoita. Vartaaseen pujotettiin lisäksi sitruunan ja limen lohkoja, joiden mehu grillissä kypsyessään muuttui makeahkoksi. Sitrushedelmien mehu puristettiin vartaiden päälle ennen syömistä omalla lautasella.

Täydellistä herkkua Wolf Blass Gold Label Rieslingin kanssa!

Grillatut katkarapuvartaat. Grillatut kala-simpukka-vartaat. Airfryerissa paahdetut salviaperunat.


Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit