Loimu 2018 -vuosikertaglögi on ilahduttavan tasapainoinen

Loimu-vuosikertaglögi on ilmestynyt jo 10 vuoden ajan ja on vakiinnuttanut paikkansa. Viime vuonna Loimu oli Alkon myydyin vuosikertaglögi.

Loimu 2018 (13,99€)

Loimu 2018 on tasapainoinen ja perinteinen vahva glögi

Joulun lähestymisen huomaa (vuosi vuodelta aikaisemmin) siitä, että markkinoille julkaistaan uudet vuosikertaglögit. Vuosittain muuttuvat reseptit tekevät glöginmaistelusta jännittävää, eikä samoja juomia tarvitse nauttia vuodesta toiseen. Se toki ajoittain harmittaa, että uusia lemppareita ei ole enää saatavilla seuraavana jouluna. Vuosi vuodelta uuden reseptin keksiminen on kuitenkin haastavaa ja välillä tuloksena on niin sanotusti mielenkiintoisia sekoituksia.

Pohjois-Savossa ei onneksi ole sorruttu turhaan kikkailuun, vaan Loimun vuoden 2018 vuosikerta on mukavan rehellistä joulujuomaa. Tämä punaviinipohjainen glögi on maustettu perinteisen jouluisasti, eikä esiin nouse mitään kovasti tavallisuudesta poikkeavaa. Vaikka maku onkin vahva, kuvauksessa mainittu puolukkaisuus on hentoa ja hallittua. Loimu tuo elävästi mieleen Keski-Euroopan joulutorien glühweinit, joista löytyy samanlaista punaviinin tuomaa syvyyttä.

Loimu 2018 on ilahduttavan tasapainoinen ja raikas, sillä maku ei ole liian sokerinen. Lisäksi juoman alkoholiprosentti on sen verran matala (15%), että sitä pystyy juomaan ilman, että viinahöyryt kärventävät kaikki pään limakalvot. Glögin kuuluukin olla juuri tällaista rentoa juomaa, jota voi huoletta nauttia myös pimeän arki-illan piristykseksi tai lämmikkeeksi joulutorilla. Ja nimenomaan lämmitettynä! Glögi-driksut ja kuohuviini-glögit ovat hauskoja kuriositeetteja, mutta marraskuisen tihkusateen kuivattajiksi niistä ei vaan ole.

Loimu 2018
 • Valmistaja: Lignell & Piispanen, Kuopio
 • Täyteläinen punaviininen, kevyesti puolukkainen ja perinteisen joulumausteinen.
 • Maustamiseen käytetty kuopiolaisia puolukoita, kardemummaa ja neilikkaa.
 • Pullon aihe: lumen peittämä jouluinen havumetsä
 • Rajoitettu valmistuserä
 • Hinta: 13,99€


Kuva: Viinikartta.fi
Glögi saatiin maahantuojalta näytepullona.

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Hei, kiitos kysymyksestä. Glögillä ei tietääkseni ole parasta ennen päivää. Glögi säilyy parhaiten viileässä ja pimeässä. Kannattaa luottaa omiin aisteihin eli haistaa ja maistaa. Perustason viini tai viinipohjainen glögi pitäisi helposti säilyä pari vuotta avaamattomana. Avattuna korkeintaan kuukauden tai pari. Jos sinulla on tämä vuoden 2018 Loimu, se alkaa olla jo sen ikäinen, että maku on voinut muuttua.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit