Mionetto-aromatisoidut viinit mansikkakakulle ja saunavirvokkeeksi

Harvoin tulee kokeiltua aromatisoituja viinejä, vaikka niillekin on paikkansa viinimaailmassa. Päätimmekin ennakkoluulottomasti kokeilla kahta maahantuojalta saatua Mionetton makuviiniä: toista mansikkakakun kanssa ja toista saunajuomana.

Mansikkakakku kuuluu kesään ja kakun kanssa voi tarjoilla mansikka-aromista pirskahtelevaa makeaa viiniä.


Mionetto Il Fragola on mansikasta

Prosecco-kuohuviineistään tunnettu Mionetto tekee näköjään myös aromatisoituja viinejä. Tämä makea kuohuviini pohjautuu aitoon kuohuviiniin, johon on lisätty mansikka-aromia tai jopa mansikkaa jossakin muodossa. Ja mansikan makuahan sitten löytyy.

Jos Il Fragolaa haluaa nimittää viiniksi, sellaisena se ei ole mikään erikoinen. Viinillisyys ei olekaan se juttu, vaan makea mansikka. Pirskahteleva Il Fragola maistuu mansikalle ja metsämansikalle ihan pätevällä tavalla. Se on hyvä perusviini juomasekoituksiin ja booliin, mutta menee myös näin jälkiruoan kanssa, sillä jälkiruoan vaatimaa makeutta viinissä on reippaasti.

Mansikkakakku sai Il Fragolasta vertaisensa kaverin ja kakun tuore mansikka toi makukokonaisuuteen aitoutta. Kokonaisuus sai vierailta myötäileviä nyökytyksiä osakseen. Muista viilentää hyvin ja lisää halutessasi esimerkiksi jäitä. Myös tuore minttu sopii lasiin.


Mionetto Il Fragola (7,99 €, 8% alkoholia)


Mionetto Il Spritz on appelsiinista

Koillis-Italiassa suosittu cocktail Spritz on kotoisin Venetsiasta. Se tehdään proseccosta, katkerosta kuten Aperol (appelsiinia, raparperia) tai Campari sekä soodavedestä. Kokonaisuus koristellaan appelsiininsiivulla. Tässä Il Spritz -pullossa sitä olisi valmiina sekoituksena - tuottajan mukaan klassisella venetolaisella reseptillä.

Pirskahtelevassa Il Spritzissä maistuu sitrushedelmät, etenkin appelsiini. Myöhemmin, kun jälkiruokakin oli saatu nautittua ja hieman levähdettyä, menimme saunaan. Ideana oli siis testata Il Spritziä saunaoluen sijaan. Mutta pikemminkin Il Spritziä voi ajatella sokerisen virvoitusjuoman sijaan, sillä Spritzissä on sokeria suurin piirtein saman verran kuin sihijuomassa.

Il Spritz toimi saunan jälkeen viilentäjä parhaiten siten, että ensin iso viinilasi täytettiin kokonaan jäillä ja sitten joukkoon kaadettiin Spritziä. Näin turhankin runsas makeus tasapainottui kahdella tavalla: viileämpi juoma ei maistu niin makealle ja jäät sulaessaan laimensivat juomaa.

Mionetto Il Spritz (7,99 €, 8% alkoholia)


Kuvat: Viinikartta ja Alko

Kommentit

Suositut tekstit