Pheasant's Tail Pinot Noir - nyt osui oikeaan

Voiko eläinaiheisen etiketin alta löytyä hyvä viini? Tämän syksyn uutuuksista löytyy eläinaiheita mm. näistä viineistä: ranskalainen Hirvi, portugalilainen Tarambola ja Uuden-Seelannin Pheasant's Tail. Viimeisenä mainittu on tämän kolmikon ylivoimainen voittajaviini ja laatutietoisen valinta.

Pheasant's Tail Pinot Noir 2013, poistunut myynnistä, Uusi-Seelanti, 14,88€
Pheasant's Sail Pinot Noir 2016, uusi vuosikerta pienellä nimenmuutoksella, 15,43€

Pheasant's Tail Pinot Noir

Eläinaiheiden mukaan viinejä on helppo sovittaa vastaaville riistaruoille. Jos viini vaan vastaa lupaukseen. Ja tällä kertaa vastaa! Vaikuttaa siltä, että Pheasant's Tail sopii fasaanin lisäksi muillekin linnuille. Maistoimme tätä viiniä ilman mitään ennakko-odotuksia ja se teki todellakin vaikutuksen.

Uudessa-Seelannissa Pinot Noirilla on Sauvignon Blancin ohella vankka asema. Se on tärkein punaviinirypäle ja sopivan viileässä ilmastossa pinoteista tulee niin laadukkaita, että ovat monina vuosina putsanneet viinikilpailujen palkintopöytiä. On upeaa huomata, että vain tänä syksynä myytävään riistalinnuille täsmäsovitettuun viinituotteeseemme on oikeasti eksynyt laadukasta kamaa.

Pinot Noir yhdistetään vahvasti Ranskan Burgundiin, mistä varmasti tulee maailman parhaita pinotteja. Valitettavasti hinnat karkaavat käsistä ja sieltä laatua saa nimenomaan rahalla. Uuden maailman pinot noirit ovat hedelmävetoisia, mutta Pheasant's Tail osaa yhdistää hienosti maalaismaisen juurevampaa tyyliä ja hedelmää kehittäen kiinnostavan monivivahteisia piirteitä.

Pheasant's Tailissa on tuoksussa ohkaista tallintakuisuutta, mikä tekee ensikosketuksesta kiinnostavan. Tämä on siis jotain ihan muuta kuin halvimmat mansikkaan viittaavat mehumaiset pinotit jostain muualta uudesta maailmasta.

Maku ei ole ihan kevyt, vaan sopivan täyteläinen ja makua siivittää veden kielelle nostattava kirsikkainen hapokkuus. Mukana on myös tuntuvaa mausteisuutta. Kiinnostavia kompleksisia piirteitä tuo nahkaisuuden tuntemukset. Maun keskivaiheilla tulee todella täyteläistä marjaista aromimaailmaa hennosta mustikasta karhunvatukan kautta vadelmaan - tummempaa ja punaistakin. Maku on enemmän makean marjainen ja pehmeä kuin kirpeän hapokas. Mausta löytyy myös jotain metsänpohjan vihreää sammaleisuutta ja umamimaista lihaisuutta.

Pheasant's Tail on upea Pinot Noir, jossa yhdistyy viettelevä hedelmäisyys ja vihreän havumetsän kosteat aromit niin kasviston kuin eläimistön osalta. Loistava viini pohjoisille antimille, kuten sienille sekä riistalinnuille viinimarjahyytelöllä. Sellaisenaankin nautinnollinen tapaus.

4.5 tähteä. Uskaltaako sanoa, että tässä on tämän syksyn paras punaviini?Kuva: Alko

Kommentit

  1. Todellakin uskaltaa sanoa tämän syksyn parhaaksi punaviiniksi, sillä sitähän se on! Harmikseni huomasin, että ainakaan Helsingin alueella tätä viiniä ei enää Alkoista saa, ja suurimmassa osassa muutakin Suomea saatavuus on aika heikkoa :( ehdottomasti yksi parhaista punaviineistä ja Pinot Noireista, joita olen maistanut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna kommentista. Tarkistin vielä saatavuuden ja aika heikolta näyttää. Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, riistalle ja riistalinnuille tarkoitetut kausituotteet poistuvat jouluun mennessä tai viimeistään ensi vuoden alussa. Onneksi Uudesta-Seelannista löytyy muitakin hyviä pinotteja. Lukaiseppa myös pari muuta tämän syksyn Pinot Noir -juttuamme, joissa on arvioitu yhteensä 9 eri pinottia. Ne löydät Viinikartan (www.viinikartta.fi) etusivulta, jossa on listattu kaikki artikkelimme.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit