Barth Fructus Riesling - pirteä ja puolimakea saksalainen

Riesling & Spätburgunder -viikot ovat meneillään jo kuudetta kertaa 9. - 22.5. Viikoille osallistuu 40 ravintolaa Helsingistä Ouluun. Viime vuonna osallistuimme itsekin ja kiersimme Tampereen ravintolat. Viikkojen kunniaksi otimme uutukaisen saksalaisen testiin.


Viime vuonna poistui samannäköinen, mutta kuiva Barth Hassel Riesling valikoimasta. Nyt tämä tuttu tuottaja on muuttanut tyyliä ja tuonut makeamman ja edullisemman rieslingin valikoimaan, missä selvä makeus saattaa aluksi oudoksuttaa. Tuottajahan on tuttu mm. loistavasta kuohuviinista Barth Riesling Brut, joka valitettavasti poistui valikoimasta viime vuonna. Ehdimme kuitenkin arvioimaan sen.

Barth Fructus Rieslingin todella pirteä hapokkuus ja 20 g/l jäännössokeri tuo mieleen supersuositun amerikkalaisen Kungfu Girl Rieslingin. Tämä viini käy hyvin sen seuraajaksi. Ehkä tyyliä on jopa haettu sieltä? Jos viini olisi makeampi, se menisi lähelle vanhaa tuttua Baron Heyl Estate Rieslingia. Ja jos viini olisi kuivempi, se muistuttaisi viime vuoden yllättäjää Korrell Riesling vom Tonmergelia. Täytyy sanoa, että nyt on makeus kohdallaan. Makeuden ja hapokkuuden tasapaino on Barthilla todella onnistunut.

Barth Fructus on nimensä mukaisesti täynnä hedelmää: maun aloittaa pehmeämmät hedelmät, kuten persikka ja se päättyy terävämpään, mutta edelleen aika pehmeään makeaan sitruksisuuteen. Tuoksussa ja maussa on myös jonkin verran kedon kukkia. Hapokkuus on runsas, mutta niin pehmeä, että se hivelee kieltä kuin kermainen kuohu. Viini ei kylmänä tunnu läheskään niin makealta kuin olettaisi. Mitä lämpimämpää viini on, sitä enemmän makeus maistuu ja hunajaiset hedelmät voimistuvat. Testasimme viinin myös kakkupalan seurassa ja hämmästyttävää kyllä viini ei nolostunut siinäkään seurassa.


Pullo on niin pitkä, että sitä on jo vaikea mahduttaa jääkaappiin.


4 tähteä. Laadukas, onnistunut ja makeahko uutuusriesling, joka maistuu monipuolisesti kesävalkkarina sellaisenaan tai esimerkiksi chilikatkarapujen tai thaibroilerin seurassa.Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit