Sitruuna-broileripata sekä Hardysin viinit kesäterassilla

Lämmin sää johdatteli meidät taas kesäkeittiöön, jossa isossa pannussa valmistui lähi-itähenkistä sitruuna-broileripataa. Samalla päätimme ottaa australialaisen Hardysin grilliruoille ja kesäviineiksi sopivat valko- ja punaviinit tarkasteluun - niitä maistelimme ulkona kivassa iltaan kääntyvässä auringonpaisteessa.

Kun raaka-aineet on esivalmisteltu ja viinit pöydässä, on kiva aloittaa ruoanlaitto ilman turhia keskeytyksiä.


Sitruunaiselle broileripadalle eivät punaviinit ole optimivaihtoehto. Varsinaiseksi ruokaviiniksi valikoitui yksimielisesti sitruunainen ja kevyen mausteinen Hardys VR Chardonnay. Punaviinejä ehti maistella ruoan valmistumista odotellessa.


Vihreitä oliivejä, sipulia, luomusitruunaa, valkosipulia, sahramia, inkivääriä, jauhettua korianteria, salainen mausteseos, rusinoita ja lehtipersiljaa.


Kanoihin pariloitiin ensin kivasti väriä.


Oliiviöljy, sipulit ja mausteet pannuun.


Sitten kanat ja Hardysin Chardonnay antamaan makuun syvyyttä.


Kun ruoka kypsyi, maisteltiin punaviinejä. Vaikka niitä ei tämän ruoan kanssa tarjottukaan, oli helppo keksiä molemmille käyttötarkoitus kesän grillijuhliin. Siitä jutun lopussa lisää.


Kyllä, kokonaisia sitruunaviipaleita pataan. Torjunta-aineettomat luomusitruunat ovat periaatteessa syötäviä sellaisenaan - kuorineen päivineen. Pieni siivu pehmentynyttä sitruunankuorta toimii upeasti kanan kanssa, kun ne ottaa samaan haarukkaan. Sahrami antaa liemeen upean värin.


Pieni määrä rusinoita tuo happaman vastapainoksi hieman imelyyttä ja vie ajatukset Pohjois-Afrikkaan.


Valmis ruoka viimeistellään lehtipersiljalla.


Kanapata tarjoiltiin bulgurin kanssa.


Hardysin viinit ovat edullisia ja tasalaatuisia viinejä, joita kannattaa tarjota isommalle porukalle kesän grillijuhlissa.
Hardys VR Chardonnay (7,98€)
Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot (9,99€),
Hardys VR Cabernet Sauvignon (7,98€)

CHARDONNAY: Kukkea tuoksu. Maku on hieman makeaan viittaava ja runsaan hedelmäinen: melonia ja sitrusta. Pientä kitkeryyttä jälkimaussa, mutta ei häiritsevästi. Kevyt tammitus tuo hieman ulottuvuutta. RUOKA: Noutopöydän yleisvalkkari sekä mausteiset kanaruoat, kuten tässä jutussa.
CABERNET SHIRAZ MERLOT: Vaniljaa tuoksussa. Hilloisen runsas, tumman marjainen ja kirsikkainen. Täyteläinen. Pehmeä maku, tanniinit hieman ryhdittömät. Tamminen, mausteinen. RUOKA: Reilusti maustetut ja marinoidut grillilihat, spare ribs, savupekonimakkara ja maustettu nautamakkara.
CABERNET: Vaniljaa tuoksussa. Terävämpi hapokkuus ja selkeämpi maku, jossa mustaherukkaa ja kirsikkaa. Selvää tammisuutta ja puuta. Kevyempi ja raikkaampi kokonaisuus. RUOKA: Muuten menisi pihviviinistä, mutta keskitason tanniinit eivät ehkä aivan pure nautaan. Mutta sopii perusgrilliviiniksi sekä helposti juotavan tyylin puolesta seurusteluun.


Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit