Sitruuna-broileripata sekä Hardysin viinit kesäterassilla
Lämmin sää johdatteli meidät taas kesäkeittiöön, jossa isossa pannussa valmistui lähi-itähenkistä sitruuna-broileripataa. Samalla päätimme ottaa australialaisen Hardysin grilliruoille ja kesäviineiksi sopivat valko- ja punaviinit tarkasteluun - niitä maistelimme ulkona kivassa iltaan kääntyvässä auringonpaisteessa.
Kuvat: Viinikartta.fi
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNIW_HReWcuMT0Ij8Csl7Ipic9kBmDMQUOo81qTjc2yqKRruAJ_VhFnWBWpAW4hNgBB2pwLWVV1VLkW6knHhD0XN1gYkSeElfTwxuoe66YY8dB60Le7BvvCXbfnr1tENKdxzg8UDVCH1JJ/s640/hardys-viinit-ja-esivalmistelut.jpg)
Kun raaka-aineet on esivalmisteltu ja viinit pöydässä, on kiva aloittaa ruoanlaitto ilman turhia keskeytyksiä.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUu1c4_vuEEuLb9kixYuhPUyaAIs-CwzNkg02iEkOTGtUdN9Gk6mwYnUgxJ5vnQn_bDERnCPQkEElUx8cyGsov7WQhybhxgWcDNnSB9TaZ4RjCLtf9qUpTseov2lpt2FPMNZ1lfpFyxVXU/s640/hardys-chardonnay-pullo-ja-lasi.jpg)
Sitruunaiselle broileripadalle eivät punaviinit ole optimivaihtoehto. Varsinaiseksi ruokaviiniksi valikoitui yksimielisesti sitruunainen ja kevyen mausteinen Hardys VR Chardonnay. Punaviinejä ehti maistella ruoan valmistumista odotellessa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRZWGpEQGA5OV4tAJtKFVHS4VoG_lgyjuwgfV69oWbPcYxkqiXGPnTcS5YPSzk0TV4uTaNheRjSuuZRf8HOqgcd3wUUxyZivKwq8qlcGizxQzSh5bmqfWIjFtXajxS-pcnmyRdSvfiW1KQ/s640/raaka-aineet.jpg)
Vihreitä oliivejä, sipulia, luomusitruunaa, valkosipulia, sahramia, inkivääriä, jauhettua korianteria, salainen mausteseos, rusinoita ja lehtipersiljaa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUiX05VDGUgQ3M13ynIRpTNXYPIFI7hLDAMAVGhuyrS8B24E3sS26qsZSGRYndb9esijkh2l24ImzZd9O36tqT4qFR-GEkEVGBtesVCofMnyIz2tX9zc9EECrcq21cFJlgMRpOcbt0_lsn/s640/broileri-kypsyy.jpg)
Kun ruoka kypsyi, maisteltiin punaviinejä. Vaikka niitä ei tämän ruoan kanssa tarjottukaan, oli helppo keksiä molemmille käyttötarkoitus kesän grillijuhliin. Siitä jutun lopussa lisää.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0PInZjKlp3y4G6vuzsaqBp4gXa8Py9LJMusPiGMJacLWxplfAR8HqSGyDRS0A5pQkr6jAr3-dslKc3DITvOB3c0vOkEJ9m_9QMmfhf-WhvkF2mFKGczTe92Mc1OoWB7YV6C-ArwhOBTWb/s640/broileri-ja-sitruunat.jpg)
Kyllä, kokonaisia sitruunaviipaleita pataan. Torjunta-aineettomat luomusitruunat ovat periaatteessa syötäviä sellaisenaan - kuorineen päivineen. Pieni siivu pehmentynyttä sitruunankuorta toimii upeasti kanan kanssa, kun ne ottaa samaan haarukkaan. Sahrami antaa liemeen upean värin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzcRJ6GEvHe60dY9k3bz2my19EaELxeW0bkLKrIWJmQGUidQmlbdUyTTSKcPDi_-zg2OR2Nq2qnKh6ZVSMEM7Vl8B-gZZRWfb-bkjEHzbwZtqcMFdAQ1Ag9ST46WEJRXKpjJYF2zxOKkT2/s640/rusinat-ja-oliivit-pataan.jpg)
Pieni määrä rusinoita tuo happaman vastapainoksi hieman imelyyttä ja vie ajatukset Pohjois-Afrikkaan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi75yBeoDPfdRDzkCjc-hsSKnL99aMzbfN36zFd5ZJmhwcN_2i5FICeMhD8xyHipiH0fD6nzQotEDsxntWO_vf6C-zuFf-bST9JnHjCsh19Uhc3mjnTtjUCnwIQRWK-0hwFz4FfzKdoYy2P/s640/hardys-viinit.jpg)
Hardysin viinit ovat edullisia ja tasalaatuisia viinejä, joita kannattaa tarjota isommalle porukalle kesän grillijuhlissa.
Hardys VR Chardonnay (7,98€)
Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot (9,99€),
Hardys VR Cabernet Sauvignon (7,98€)
Hardys VR Chardonnay (7,98€)
Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot (9,99€),
Hardys VR Cabernet Sauvignon (7,98€)
CHARDONNAY: Kukkea tuoksu. Maku on hieman makeaan viittaava ja runsaan hedelmäinen: melonia ja sitrusta. Pientä kitkeryyttä jälkimaussa, mutta ei häiritsevästi. Kevyt tammitus tuo hieman ulottuvuutta. | RUOKA: Noutopöydän yleisvalkkari sekä mausteiset kanaruoat, kuten tässä jutussa. |
CABERNET SHIRAZ MERLOT: Vaniljaa tuoksussa. Hilloisen runsas, tumman marjainen ja kirsikkainen. Täyteläinen. Pehmeä maku, tanniinit hieman ryhdittömät. Tamminen, mausteinen. | RUOKA: Reilusti maustetut ja marinoidut grillilihat, spare ribs, savupekonimakkara ja maustettu nautamakkara. |
CABERNET: Vaniljaa tuoksussa. Terävämpi hapokkuus ja selkeämpi maku, jossa mustaherukkaa ja kirsikkaa. Selvää tammisuutta ja puuta. Kevyempi ja raikkaampi kokonaisuus. | RUOKA: Muuten menisi pihviviinistä, mutta keskitason tanniinit eivät ehkä aivan pure nautaan. Mutta sopii perusgrilliviiniksi sekä helposti juotavan tyylin puolesta seurusteluun. |
Kuvat: Viinikartta.fi
Kommentit
Lähetä kommentti