Ihastuttava Mayu Riesling äyriäispastan kanssa

Aurinkoisena kevätpäivänä viihdyimme ulkona ruokaa laitellen. Yksinkertainen merellinen pasta valmistui nopeasti ja lasiin kaadettiin paria hyvää valkoviiniä.

Mustekalaa, jättikatkaravun pyrstöjä, lehtipersiljaa, valkosipulia, sinisimpukan lihaa, tomaattia ja chili-sipulisilppua. Ensimmäisenä lasiin kaadettiin Cantina Zaccagninin (14,29€) hienoa valkoviiniä Abruzzon alueelta Keski-Italiasta.

Italialainen Cantina Zaccagnini on tilausvalikoiman viini. Sen tuoksu valloittaa kevyellä kukkaisuudella ja melonilla. Runsas ja sopivan hapokas maku tuo mieleen lähes makeat suoraan puusta poimitut kypsät sitruunat. Sitruksisuutta pehmentää täyteäisempi hedelmäisyys, jossa on muun muassa melonia. Jälkimaku on miellyttävän mausteinen. Hyvä ja tasapainoinen viini.

Italian viiniä lorahti pannuun mustekalan, chilin ja sipulin joukkoon samalla, kun korkkasimme chileläistä kansantuotetta Mayu Rieslingin (11,90€).

Alkon perusvalikoiman viini Mayu Reserva Carménère on ihastuttanut meitä vuodesta 2011. Sen sijaan Mayu Riesling on saatavissa vain tilausvalikoimasta, mutta rahkeet riittäisivät helposti Alkon hyllylle. Mayu Riesling on rypäleelle ominaiseen tyyliin pirteän hapokas ja suutuntumassa hiilidioksidimainen pieni kihelmöinti tuntuu kielellä. Tyyli on tasainen ja helposti lähestyttävä. Tuntuu siltä, että viileämmällä alueelle Chilessä tehty viini on saanut ilmastostaan paitsi tyylikkyyttä, myös lisää aromikkuutta ja voimaa. Tämä on todella miellyttävä ja rapea riesling, jossa on mineraalisuutta, kivasti sitrusta, sitruunan kuorta, greippiä sekä karviaista.


Loput ainekset pannuun.


Jo kypsiä rapuja ja simpukoita ei enää kypsennetä. Kalaliemellä ruokaan saa lopullisen syvyyden.


Linguine-pastaa. Rapsakka Mayu Riesling sopi merelliselle pastalle upeasti.


Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Luoja kun on hyvän näköistä! Saisko tarkan ohjeen? Please!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja äyriäispasta myös maistuu hyvältä ja on hyvän valkoviinin kanssa upea herkku. Ainekset on tuossa jutussa mainittu ja tekeminen on helppoa ja hyvin suoraviivaista - siitä vaan kokeilemaan. Viinillä ja kalaliemellä pastaan saa makua. Lisäksi kannattaa säästää pastan keitinlientä ja lisätä sitä hieman lopuksi. Keitinliemi ja sen sisältämä tärkkelys tekee pastasta miellyttävän irtonaista, kosteaa ja samettista.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit