Pääsiäisen viinit - Block 50 Mourvédre Grenache Australiasta


Kaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseenGrenache-Mourvèdre on tyypillinen blendi etenkin Rhônessa Ranskassa.


Viinin tiedot Viinikartalla: Block 50 Mourvèdre Grenache 2011 (13,48 €)

Mourvèdre-Grenache karitsan kanssa

Pääsiäisviinien testi päättyy tähän viiniin. Läpikäytyä tuli useampi rypäle: Tempranillo, Sangioevese-Cabernet-jne-blendi, pari Shirazia ja nyt eteläranskalaista tyyliä ausseista, Mourvédre-Grenache. Aussi-Shiraz on varma suomalainen valinta pääsiäiseen, koska se on tuttu viini ja jonka lämpimän ilmaston hillomaisen tyylin ja monipuolisen aromimaailman tunnistaa. Shiraz onkin selkeä lampaan kumppani. Haastamme kuitenkin lukijamme kokeilemaan jotain muuta: meidän ykkösvalintamme on tänäkin vuonna italialainen viini. Emme ole mitenkään puolueellisia vanhaan tai uuteen maailmaan, mutta myös viimevuotinen pääsiäisitalo ilahdutti valitsemaan sen pääsiäisen ykköseksi.

Block 50 on samalta Uuden Etelä-Walesin alueelta kuin edellinen arviomme, Rolling Shiraz. Viini tulee Orangen alueelta, jonka korkeilla rinteillä vallitsee viileämpi mikroilmasto. Se periaatteessa tietää hyvää toimiakseen ruokaviininä.

Mourvèdre-Grenache sisältää sen verran jäännössokeria, ettei siitä syntynyt täydellistä kumppania karitsanpaistillemme. Block 50 -viinistä löytyy tammista makeutta ja tuhtia hilloisuutta. Se on hilloisen suuri viini kevyehköillä tanniineilla, ja se ei tykkää mistä tahansa ruuasta. Huomasimme, että testiaterian uunijuureksille viini toimi mukavana tukena, joten Block 50 saattaisi istua kasvissyöjän pääsiäispöytään.

Tästä pääsemmekin uuteen näkökulmaan. Jos Block 50 on riskialtis paritus pääsiäispöytään ja lampaalle, se voisi olla oivallinen jouluviini hieman makeiden juureslaatikoiden kanssa. Lisäksi Block 50 makupaletti on runsas ja jopa joulumausteinen, joten siitä ympäristöstä löytyy todennäköinen ruokakumppani. Jos pääsiäispöytäsi sisältää runsaammin kasviksia ja etenkin juureksia, tämä viini voi toimia.

Kuva: Alko

Kommentit

Suositut tekstit