Lammasviinit pääsiäiseksi - Sopiiko Vuoden Viini 2015 Durius Tempranillo lampaalle?

Olimme kuin ällikällä lyötyjä, kun huomasimme, että pääsiäispöytään testaamamme Durius Tempranillo oli valittu eilen Vuoden Viiniksi 2015. Ei liene sattumaa, että Durius maistui myös Viinikartan pääsiäisnoidille.

Kaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseenViinin tiedot Viinikartalla: Durius Tempranillo 2012 (9,97 €)

Vuoden Viini 2015 - Durius Tempranillo

Rehevä tuoksu

Vuoden Viini 2015 -raati mainitsee omassa arvostelussaan Duriuksen tuoksun olevan rehevä. Tämä on varsin hyvä tapa kuvata Duriuksen todella voimakasta ja jopa kummallista tuoksua. Jenssin nokkaan tuoksusta löytyi aivan selvää appelsiininkuorta, mikä on punaviiniä haistellessa aika harvinaista. Jannelle todella nenukin täyttävä tuoksu ilmeni rustiikkina maanläheisyytenä ja myöhäissyksyn ylikypsyneenä hedelmäisyytenä.

Maku suurella luonteella

Pohjoisespanjalaisen viinin suuri luonne jatkuu myös suussa. Täyteläinen maku on suhteellisen makean oloinen ja raskaan puoleinen. Ensioletuksella viini herättää kysymyksiä ja tuntuu kuuluvan enemmän nautiskeluosastolle. Siinä on selvästi moniulotteisia piirteitä, joista monet tuntuvat poikkeavan keskivertoviineistä - nahkaisuus tuntuu päälimmäisenä ja alkoholi on tuntuvaa. Annoimme viinille vielä vartin aikaa ja se muuttui suunmyötäisemmäksi. Sitten testasimme sitä rohkeasti karitsapaistin kanssa.

Durius Tempranillo karitsan kanssa

Vaikka Durius Tempranillo onkin suuren luokan viini ja tanniineiltaan hieman huonoryhtinen, uppoaa se mausteisen karitsapadan kanssa yllättävän hyvin! Karitsanpaistin kanssa oivaltaa välittömästi lihaviinin ominaisuudet. Viinin suuruus täydentää paistin ja juuresten makumaailmaa mukavasti ja sen ryhti riittää kuin riittääkin kestämään ruuan tuhdit maut.

Durius Tempranillo on erittäin persoonallinen tapaus. Sopuhintaan. Ja jos ennusmerkit pitävät paikkansa, loppuu pian Alkosta.


Karitsanpaistia herkuttelimme viininmaistelun lomassa.Hyvin paahtuneet juurekset parittui paistille ja Duriukselle nätisti.


Kuvat: Viinikartta ja Alko

Kommentit

  1. Eipä ollut kovinkaan kaksinen viini.Melkoinen pettymys.Tempranillolle perinteinen pyöreys puuttui.Vetinen ja pliisu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit