Laudum Nature on Alkon halvin luomupunaviini - edullinen luomu yllättää

Laudum Nature Barrica Monastrell Petit Verdot
Laudum Nature on halpisluomupunkku.


Laudum Nature Barrica Monastrell Petit Verdot 2013 (anna oma tähtiarviosi Viinikartalla)
Tyyli: Mehevä & Hilloinen
Rypäleet: Monastrell, Petit Verdot
Alko: 488477
Alkoholi: 13% Hinta: 7,98 € (0,75 l)
Alkuperämaa: Espanja
Alue: DO Alicante. Alicanten kuumuus ja kuivuus helpottaa luomuviljelyssä ja on ihanteellinen Monastrell-lajikkeen kypsymisessä.


Blogimme alkuperäisenä ajatuksena oli keskittyä halpisviineihin, alle seiskan hintaisiin. Ja näin tehtiinkin. Testasimme kymmeniä halpisviinejä ja löysimme joitakin tosi hyviä, esimerkiksi Canapi Shiraz tai Quinta da Espiga. Useimmiten emme. Otamme aika ajoin testiin halpiksia. Hintojen nousun takia lienee aika tarkastella myös euron verran hinnakkaampia. Tänään testiin päätyi Alkon halvin luomupunaviini Laudum Nature Barrica Monastrell Petit Verdot 2013. Sen saa pitkäripaisesta noutaa varsin huokeaan 7,98 € hintaan.

Edullinen luomu yllättää! Maahantuoja ilahdutti meitä tuottajan näytepullolla espanjalaista Laudum Nature -luomupunkkua, joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa "Luonnollisuuden ylistystä". Yllätykseksemme mukiinmenevän viinin hinta on vähintäänkin kohdallaan.

Laudun Nature on sekoite Monastrel ja Petit verdot -rypäleistä. Kyseinen yhdistelmä ei ole kovin yleinen täällä Alkon vallan alla, sillä toista samanlaista sekoiteviiniä ei Alkon perusvalikoimasta löydy. Käytetyt rypäleet esiintyvät erilaisissa blendeissä Merlotin, Shirazin, CS:n ja Tempranillon kanssa, mutta toista täsmälleen vastaavaa ei ole. Sekoitus on kuitenkin onnistunut yhdistelmä hedelmäistä täyteläisyyttä ja sopivaa ryhtiä.

Viini on tuoksultaan runsaan hilloinen. Siinä tuntuu pirteän nuorekas tumma ja kevyen savuinen marjaisuus sekä samaan aikaan hieman raaka "vihreys". Tyylissä on vahva uuden maailman vivahde, vaikka viini onkin perinteikkäästä Espanjasta. Tätä fiilistä tukee tammitus ja pieni suklaan häivähdys.

Maku on tuoksun kanssa samaa luokkaa: kohtuullisen täyteläinen ja runsas sekä makeahkon hilloinen. Tanniinit ovat ohuet, mikä jonkin verran vetistää tai latistaa makua. Aivan kuin tämä viini olisi koitettu tehdä helposti lähestyttäväksi (myös hinnan puolesta) ja räätälöidä massojen viinimakuun. Ja kyllähän se meidän viiniblogaajienkin makuun on! Edullinen luomu-Laudum sopii erittäin hyvin pimenevien syysiltojen piristäjäksi, eikä se kuollut edes tortillapöydässä. Lisäksi luomua ostamalla saa lievennettyä mukavasti omaa maailmantuskaansa; win-win-tilanne tarkan euron kaappi-ituhipeille.

Laudum Nature Barrica Monastrell Petit Verdot


Kuvat: Viinikartta

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit