Uutuus: Juno Shiraz - litran eettinen kartonki pilkkahintaan


Pakkaustaidetta Tertia du Toit'n tapaan.


Juno Shiraz 2013 kartonkitölkki (anna oma tähtiarviosi Viinikartalla)
Tyyli: Mehevä & Hilloinen
Rypäleet: Shiraz
Alko: 487128
Alkoholi: 14% Hinta: 8,99 € (1 litra), pullokoon hinta olisi 6,74 €
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka
Alue: WO Western Cape.


Juno Shiraz on uutuusviini, joka saapui kauppoihin pari vikkoa sitten, ja saimme viinin maahantuojalta testiin. Tölkkiviini olisi pullohinnaltaan alle seitsemän euroa, joten olemme todellisessa halpiskategoriassa. Blogissamme arvostelluista halpisviineistä pienempi osa on ollut kelvollisia ja aniharva hyvä, joten odotukset Junon suhteen eivät olleet korkealla. Toisaalta alle kympin hintainen Junon sisarus Juno Shiraz Mourvèdre Viognier 2012 on pärjännyt jopa Vuoden viinit -kisassa. Olisivatko The Juno Wine Companyn naiset nyt yllättäneet halpiskategoriassa.

Pahvipakkauksen tyyli on lupaava. Viinien etiketeistä vastaavan eteläafrikkalaisen taiteilijan Tertia du Toit'n taide on värikylläistä, selväpiirteistä ja tasapainoista - afrikkalaiseen tapaan. Ripaus naisenergian tyylistä näkyy myös yllä olevassa kuvassa.

Paarlin ja Durbanvillen alueilta kerätyt shiraz-rypäleet ovat 15 - 45 kilometriä rannikolta juuri Kapkaupungin pohjoispuolelta tai sitten Malmesburysta hieman pohjoisempaa. Viini on tyyliltään hyvin selvä shiraz: siinä on lämmön tuomaa tummaa hilloa, se on tumman täyteläinen, vahva, makean mausteinen ja pippurinen. Siitä löytyy kevyttä kirsikkaa, hapokkuutta sekä vahvaa alkoholia.

Kokonaisuutena viini on hieman yksiulotteisessa tyylissään yhtä tasapainoinen kuin pakkauksen taide. Tasapainossa on myös ympäristö ja työvoima Reilun kaupan merkinnän myötä. Juno Shiraz on kaikin puolin helppoa juotavaa. Halvimman hintaluokan viininä siitä ei löydy monien kaipaamaa persoonallisuutta tai luonnetta. Grilliruoalle se on omiaan, mutta toimii myös rennoissa illanistujaisissa monipuolisena seurustelujuomana juustojen ja muiden naposteltavien seurana. Eivätkä vieraatkaan ehkä arvaa, että sait mehevän viinin pilkkahinnalla.

Kuva: Viinikartta

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit