Käsityöläisoluita ja upeita viinejä viinibloggaajien tapaamisessa Tampereella

Viinibloggaajien tapaaminen toi eteemme kirjavan valikoiman Pyynikin Käsityöläispanimon oluita, käsittämättömän hienoja viinielämyksiä, rakkaudella tehtyä bistrohenkistä ruokaa ja upean porukan. Kiitämme erityisesti hyvästä ruoasta Pullonhenki-blogia ja Viinillä-blogia. Illan aikana tuli maistettua todellisia viinihelmiä.

Vierailimme viime lauantai-iltapäivällä Pyynikin käsityöläispanimossa...


... jossa tuotannossa ollaan menestyksen myötä siirtymässä tämänkaltaisista pienistä sammioista uuteen astetta giganttisempaan kokoluokkaan. Paikassa oli tekemisen meininkiä.


Pajavasara on Tampereen uutukaisen Torni-hotellin Paja Barin oma vahva portteri, prosentteja 8,8 tornin 88 metrin mukaan. Ravintolat aukesivat asiakkaille eilen 15.10.2014.


Raikas Simo-vehnäolut sekä palkittu Vahvaportteri miellyttivät bloggaajia. Portterin etiketissä on näkymä Pyynikin Trikoolta - peloittava vuorenpeikko.


Illallisella aloitettiin vanhuksella, Moët & Chandon -samppanjaa jostain pimeältä 80-luvulta. Oli kiva testata, miten viini muuttuu; oli osittain säilyttänyt ominaisuudet, mutta laimentunut. Seuraavaksi tuoreempaa, samppanjan serkku englannista Ridgeview Cavendish Brut 2011, jonka samppanjamainen paahteisuus on vähentynyt tuoreen vuosikerran myötä. Silti erinomainen. Sherry puolestaan näytteli valkoviiniä ja ihmetys oli valmis, kun viini paljastui sherryksi. Tietysti se oli sherryä.


Kroatialainen CS oli korkkivikainen..., hieno RAR4 Garnatxa Negra 2010 oli Prioratin tuliaisia. Vaikutuksen teki varsinaisesti Alain Bruomontin Château Montus 1998, josta Alkossa on saatavilla Montus 2008 versio. Montus on hienosti pehmentynyt tanniinipommi Tannat-rypäleestä. Tuoreempi Montus on melkoista herkkua pihvin, medium miinuksen kanssa - kypsynyt Montus nautiskeluun. Lue myös Uruguayn Tannatista.


Wolfbergerin Grand Cru Alascesta ei petä koskaan, Plaisir de Merle tarjosi jykevää tammitettua hapokkuutta chardonnayn muodossa Etelä-Afrikasta, Eiswein oli taattua makeaa tavaraa Saksan Pfalzista. Ratafia de Champage oli väkevöity 18-volttinen jälkkäriviini, jossa korostui alkoholi ja sitä myöten aika karhea tyyli.


Viinien lomassa herkuteltiin häränhäntää, pateeta ja sienipiirakkaa.


Ravintola Piemontessa nautitaan punaviiniä...


...joka on Piemonten Sito Moresco, huikean pehmeillä tanniineilla varustettu tasainen punkku, jota saa myös Alkon tilausvalikoimasta viiteenkymppiin, mutta kannattaa hommata esim. Tallink Siljalta 35 euroon. Hienojen hetkien punaviini.


2004 Sauvignon Blanc. Yleensä SB:t juodaan mahdollisimman nuorena, vuoden ikäisenä, joten tämä Piemonten hedelmäinen ja mineraalinen SB kielii laadusta.


Seuraava päivä. Brunssilla nautitaan tietysti samppanjaa Feuillattelta, perus ja grand cru chardonnaysta. Perushyviä, grand crussa luonnollisesti enemmän potkua.


Espanjalainen huippucava maistui tyylikkäältä ja sen tunnistaa selvästi cavaksi.


Sekä pari tutumpaa Alkon kuoharia Taltarni Brut Taché 2010 ja Colonnara Cuvée Tradition Brut 2013 olivat hyviä peruskuohareita molemmat.


Kuvat: Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit