Kolmen tuulen Trivento Bonarda Argentiinasta

Viinin tiedot Viinikartalla:
Trivento Bonarda (anna oma tähtiarviosi Viinikartalla)
Alko: 6573
Hinta: 6,98 €
Vuosikerta: 2011
Rypäleet: Bonarda
Argentiina, Mendoza

Jens

Nautin tämänkin punkun sokkona, joten käytin melko paljon aikaa ja energiaa näiden toisarvoisten seikkojen, kuten värin, syynäämiseen. Tummasta sinipunaisesta väristä ja hintarajauksesta tein heti järkkymättömän sherlok-päätelmän, että kyseessä on uudesta maailmasta roudattu pullo. Voitte varmasti uskoa, kuinka hyvältä tuntui, kun maistamisen jälkeen sain kuulla arvauksen osuneen oikeaan.

Viinin tuoksu on miellyttävä, mutta harmillisen vaisu. Lasia saa taas vatkata otsasuoni pullistellen, että juomasta irtoaa edes pieni tuoksun häivähdys. Kun nenän tunkee tarpeeksi syvälle lasiin, pääsee aistimaan viinin lämpimän ja vaniljaisen olemuksen.

Suussa viinistä ei löydy ryhtiä, mikä on pitkä miinus meikäläisen mittapuulla. Tunnelmaa latistavat vähäiset tanniinit ja ympäripyöreä maku, josta ei saa kiinni mitään mielenkiintoista. Viini katoaa kielen päältä nopeasti jättäen suuhun vain alkoholin poltteen. Etiketin tuulessa lentävät haituvat kuvastavatkin viinin luonnetta todella osuvasti.

Itselleni Bonanza, eikun siis Bonarda, ei herätä mitään intohimoja. Se on vain yksi tasapaksu halpispunkku lisää muiden samanlaisten joukossa.

TUOMIO:Puolitoista tähteä (1.5/5).

Anna omat tähtesi >

Janne

Lähellä Andeja sijaitseva Mendozan viinialue on Argentiinan suurin ja tärkein tuotantoalue, josta tulee laatuviinejä ja sitten myös tällaisia halvemman hintaluokan kokeiluja. Etukäteen arvioimme tämän olevan ihan pätevän alle seitsemän euron haarukassa, mutta kokemus ei ollut niin hyvä kuin olisimme toivoneet. Hardy BIN 343 sekä Quinta da Espiga kirivät helposti tämän viinin ohi.

Trivento-viini on tehty Bonarda-rypäleestä, millä viitataan kolmeen tuuleen (Trivento, meillä päin tunnetaan neljänä tuulena) ja argentiinalaiseen Bonardaan. Bonarda-nimeä käytetään tarkoittamaan useita eri rypäleitä maailmassa. Charbono tai Corbeau, mikä nyt on kyseessä, tuottaa tummia viinejä, joissa on yleensä hyvin tanniineja ja happoja. Rypälettä löytyy Argentiinasta sekä Kaliforniasta. Tämä viini on luultavasti tyypillinen argentiinalainen bornarda, johon on haettu kevyempää otetta täyteläisyyden ja tanniinien suhteen.

Viini on väriltään sinipunainen. Jo tuoksu on hennon huumaavan hillomainen ja tumma. Maku on kuitenkin rakenteeltaan kevyt, jota sävyttää kohtuu voimakas mausteisuus. Aika yksioikoisen pehmeä viini. Alkoholikin tuntuu, ei poltteena, mutta lämpimyytenä. Maussa alkaa erottua myös puolukkaan vivahtavia piirteitä ja mustaherukkaa, tiettyä hapokasta kirpeyttä. Aromit eivät kuitenkaan nouse kovin korkealle ja lopputulos on mehumainen. Vähän tuli sellainen välimallin kokeiluversio mieleen, ehkä se johtuu vaan siitä, että kaksi edellistä viiniä olivat niin hyviä. Ei huono, mutta liiaksi mehumainen saadakseen huippupisteitä.

TUOMIO: Viinikartalle 2,5 tähteä (2.5/5).

Anna omat tähtesi >


Viinissä on haituvan hento maku.Mendoza on Argentiinan suurin ja tärkein viinialue: n. 150 000 hehtaaria viiniviljelyksiä.


Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit