Cono Sur Tocornal Cabernet Sauvignon - yllätysmerlotti

Viinin tiedot Viinikartalla:
Cono Sur Tocornal Cabernet Sauvignon (anna oma tähtiarviosi Viinikartalla)
Alko: 006661
Hinta: 6,68 €
Vuosikerta: 2011
Rypäleet: Cabernet Sauvignon (85 %), Merlot (15 %)
Central Valley, Chile
3 litran laatikko

Jens

Tämä viini kuului Alkovideossa keräiltyyn Cabernet Sauvignon pläjäykseen. Filminpätkästä voi huomata, että valintatilanteessa ei juuri etikettiä luettu ja huomasinkin vasta kotona tässä olevan CS:n lisäksi 15% salamerlottia. Eron sataprosenttisiin Cabernetteihin huomasi kyllä myös lasissa kun testailimme viinejä samaan aikaan.

Muihin tämän satsin viineihin verrattuna tässä Cono Surissa on lämpimämpi ja täyteläisempi fiilis. Viinistä löytyy kyllä CS:n rakennetta ja tanniineja, ehkä jopa hieman liikaakin, mutta lisätty merlot-tujaus pyöristää kakkosnelosesta pahimmat kulmat ja saavat siitä aikaan ihan kivan juoman.

Valitettavasti "ihan kiva" on lähinnä latistava kommentti, koita vaikka itse kun puolisosi seuraavan kerran kysyy mielipidettäsi jostain tärkeästä. Ihan kiva punaviini ei ärsytä ketää, muttei samalla myöskään innosta ketään. Tämä välimallin jätkä kannattaa jemmata kaappiin äkillistä viinitarvetta varten, muttei missään tapauksessa illan päätähdeksi.

TUOMIO:Puolitoista tähteä (1.5/5).

Anna omat tähtesi >

Janne

Kyllä tämä Déjà vu tai Bon Voyage -ilmiö, kuten Matti Nykänen sanoi tulee väkisinkin mieleen, kun tätä viiniä maistelee. Maistoimme nimittäin neljä chileläistä Cabernet Sauvignonia peräkkäin ja aika tuttu kaava siitä alkoi muodostua.

Aiemmin tuli jo todettua, että Cono Sur on 1990-luvulta lähtöinen nuori viinitalo ja Tocornal-nimi on lainattu poliitikolta Ismael Tocornalilta (1850-1929). Tuntuu olevan myös trendi käyttää maantieteellisiä merkityksiä viinien nimissä (mm. Cono Sur -alue).

Tässä viinissä ei ole mitään uutta. Tuoksussa on aavistus kahvia. Maku on kevyt, tasapaksu, marjainen ja ehkä mustaherukkainen. Cabernetin puumaisuus on vallitseva ja kuvittelin maun olevan aavistuksen vaniljamainen vaikkakin 3 litran laatikkoviinistä paljastui, että se on valmistettu terästankeissa. Ei se tietysti poista sitä mahdollisuutta, että viiniin on lisätty tammilastuja. Aika mitäänsanomaton kuitenkin. Voisin laittaa 3 litran tonkan buffet-pöytään ja homma toimisi, kuten pitääkin. Tämä on juuuri tyyliltään sellaista välimallia, että oksat pois. En syty. Onneksi mukana on merlottia, joka tuo tähän hieman hedelmäisyyttä. Puhtaana Cabernettina vaatisi pidempää kypsytystä.

TUOMIO: Viinikartalle puolitoista tähteä (1.5/5).

Anna omat tähtesi >


Vuosikerta 2011


Keskilaakso vielä kerran, hurraa.


Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit