Halvat viinit maailmalla - jenkkien Two Buck Chuck

Aikaisemmin kirjoittamani katsaus Alkon hintapolitiikkaan sai minut miettimään, minkälainen tilanne on viinimarkkinoilla kotimaan ulkopuolella. Koska ääripäät ovat kiehtovia, tuli mieleen heti jenkkimarkkinoilla saatavilla oleva Two Buck Chuck.

Kyseessä on yhdysvaltalaisen Bronco Wine Companyn Charles Shaw -nimellä markkinoima viinibrändi. Bronco on megalomaaninen viinikonserni, joka tuottaa neljänneksi eniten viiniä koko Yhdysvaltain alueella. Charles Shaw on Broncon halvan hintaluokan kärkituote, jota myydään Kaliforniassa hulppeaan 1,99 dollarin hintaan. Tästä syystä se on saanut lennokkaan lempinimensä Two Buck Chuck.

Two Buck Chuck -viinit ovat pääsääntöisesti kalifornialaisia lajikeviinejä, jotka käyvät jenkeissä hyvin kaupaksi. Vaikka viinin hinta on hyvin alhainen, on sen laatu ilmeisesti ihan mukiinmenevä. Valitettavasti en ole itse päässyt moista herkkua maistamaan, joten luotan tässä arviossa täysin Wikipediaan ja televisioon.

Oz Clarke ja James May kävivät nimittäin tutustumassa jenkkiläiseen viinin supertehtaaseen TV-sarjassaan Oz and James's Big Wine Adventure. Viiniasiantuntija Clarke kertoo pätkän loppupuolella, että TBC:n viinit ovat ihan hyvä esitys paikallisista lajikkeista ja tämä, jos mikään, riittää mielestäni puolustamaan sen laatua.Pätkä alkaa about kohdassa 3:40, mutta jos aikaa riittää, kannattaa katsoa vaikka koko sarja Youtubesta.

Olisi hauskaa päästä maistamaan Two Buck Chuckia ja muita ulkomaiden halpiksia. Aikakin Euroopan tarjontaan pitäisi olla mahdollisuus tutustua lähiaikojen reissuilla, joten lupaan uhrata matkabudjetistani aikaa ja rahaa perusteellista tutkimustyötä varten. Raportoin villeimmät jutut sitten heti tuoreeltaan täällä blogissa.

Kommentit

Suositut tekstit