Frontera Cabernet Sauvignon - Taas yksi chileläinen

Viinin tiedot Viinikartalla:
Frontera Cabernet Sauvignon (anna oma tähtiarviosi Viinikartalla)
Alko: 005551
Hinta: 6.79 €
Vuosikerta: 2012
Chile, Valle Central
0.25 litran pikkupullo
3 litran pänikkä

Jens

Frontera on suhteellisen tunnetun ja arvostetun chileläistuottajan Concha y Toron halpisbrändi, joka muiden edullisten chileläisten tapaan myy Suomessa kuin häkä. Itse asiassa, nyt kun googletin kunnolla, kävi ilmi, että Concha y Toro on Latinalaisen-Amerikan suurin viinintuottaja. Alkossakin on saatavilla ainakin kolmea Conchan eri brändiä.

Luonteeltaan Fronteran cabernetti on aika tasapaksu tapaus, joka ei kiikuta venettä suuntaan tai toiseen. Maku on melko kevyt ja katoaa suusta nopeasti. Tämä saattaa olla tietyissä tapauksissa varsin mukava ominaisuus, mutta kyllä tätä viiniä voisi hetken pidempäänkin maistella. Ryhtiä löytyy juuri ja juuri tarpeeksi, mutta löytyy kuitenkin.

Pullon etikettimerkintöjä tihrustaessa yllätyin huomatessani, että tämäkin viini sisältää nimestään huolimatta 10% Merlot-rypälettä. Lienee chileläisille tyypillistä hehkuttaa myyvän rypäleen nimeä, vaikka se ei saattaisi ollakaan aivan koko totuus viinistä.

Loppujen lopuksi merlot-tujauksen voi sanoa olevan tämän viinin pelastus. Viini on helposti lähestyttävä ja se toimii varmasti monelle. Häivähdys punaisia marjoja ja pieni mausteisuus tekevät tämän viinin nauttimisesta varsin miellyttävän kokemuksen. Kokeile vaikka itse!

TUOMIO: Puolitoista tähteä (1.5/5)

Anna omat tähtesi >

Janne

Tämä oli viini, josta tykkäsin joskus muutama vuosikerta sitten. Ja aika moni muukin suomalainen tuntuu tykkäävän, koska tilastojen mukaan kyseessä on Alkon 11. myydyin punaviini litramäärissä. Ja tätä saa monessa koossa, pikkupullossa ja laatikossa.

Mikä fiilis syntyi? Se, että tämä ON NÄHTY! Taas kerrataan keskilaaksoa siinä pääkapunki Santiagon kupeessa, millä tarkoitetaan valtavaa pitkittäismuodostelmaa Chilen keskiosissa. Viini ei ole sen perusteella oikein mistään kotoisin. Nimi Frontera viittaa rajaan tai rajaseutuun, neljään luonnonesteeseen, jotka suojelevat tätä aluetta: Atacaman autiomaa pohjoisessa, Tyyni valtameri lännessä, etelän jäätiköt sekä Andien vuoristo idässä.

"Frontera viini on syntynyt kauniissa Keskilaaksossa, joka on viinintekijän paratiisi...", sanotaan etiketissä. No, tarkemmin kun ajattelee, ei minun kuitenkaan kannata paeta kyllästymistä Pääsiäissaarille, vaan uskoa kerrankin, mitä sanotaan. Tämä viini ei yritäkään olla mitään muuta kuin se kohtuullisen laadukas bulkkituote, mihin se on suunniteltu: pastalle ja arkiselle liharuualle.

Maku on hedelmäinen, marjainen ja tosi helppo. Ulosanti on mukavan hapokas. Kevyessä ja tasaisessa maussa on vadelmaa ja mansikkaa. Tavanomaiseen seurusteluun mitä sopivin. Ja kinkkupizzalle.

Chilelle kuuluvat Pääsiäissaaret on varmaan vihoviimeinen paikka viininviljelylle, koska luonto on kärsinyt pahasti eroosiosta ylikansoituksen vuoksi. Asukkaat jäivät käytännössä vangeiksi kaukaiselle saarelle ja söivät toisiaan. Ei hitto, mikä olisikaan hienompi reissu kuin ensin lentää Santiagoon ja tutustua siihen surullisen kuuluisaan Central Valleyn paratiisiin. Ja sitten ottaa toinen kulttuurin- ja historiannälkäinen lento Pääsiäissaarille. Se kestää jotain 5 tuntia ja on todennäköisesti kallis. Äkkiä nettiin hintoja ihmettelemään ja unelmoimaan... ja jos sinulla on tietoa halvoista lennoista, laita vinkkiä kommenttikenttään.

TUOMIO: Viinikartalle tähtiä kaksi (2/5).

Anna omat tähtesi >




Neljä luonnonestettä suojelee viininvalmistuksen paratiisia.


Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit