Codorníu Albariño - Alkon ainoa albariño hanapakkauksessa

Cava-tuottajan onnistunut avaus valkoviinien suuntaan toimii täydellisesti kesäviininä.

Codorníu Albariño Organic hanapakkaus (37,99€)
Espanja, Katalonia, Costers del Segre

Aromaattinen ja hedelmäinen hanaviini kesään

Tausta

Vaikka Codorníu mielletään pelkäksi cava-tuottajaksi, talo on tehnyt still-viinejä jo ennen kuohuviinejä. Alkossakin on niitä nähty jonkin verran. Tälläkin hetkellä on myynnissä punaviini Codorníu Tempranillo Organic ja valkoviini Codorníu Albariño Organic normaalikokoisessa pullossa (13,78€) ja hanapakkauksessa (37,99€ / 3 litraa). Hanapakkaus esiteltiin viime kesänä, mutta pullo on tämän kevään uutuus.

Olen aina pitänyt albariñoa Espanjan parhaimpana valkoviininä silloin kun se on hyvin tehty.

Tämä viini ei tule Galiciasta, joka on albariñolle se tyypillisin alue, vaan Kataloniasta. Tarkemmin mennään pohjoisimmalle Costers del Segren ala-alueelle, jossa mannermainen ilmasto on karu ja lämpötilan vaihtelut suuria. Mitä ilmeisemmin Albariño-rypäleet viihtyvät siellä äärimmäisissä olosuhteissa samaan tapaan kuin Galiciassa Atlantin tuulissa. Albariño kaivannee ärsykkeitä kehittääkseen karaktääriä.

Codorníu Albariño (luomu, vegaaninen) on Alkon ainoa albariño hanapakkauksessa.

Luonnehdinta

Mielestäni tämä albariño on niin sanotusti vakavasti otettava avaus Codorníulta, sillä tässä viinissä on selvästi haettu laatua.

Viinin tuoksusta löytyy tymäkkää hedelmäisyyttä, jossa kypsän aprikoosin vivahteita.

Hyvärakenteinen melko vahva, mutta myös sopivan pyöreä maku on albariñolle tyypilliseen tapaan suolaisen mineraalinen, kevyesti persikkainen, hieman omenainen, sitruksinen sekä kukkainenkin.

Maku päättyy mausteisuuteen sitruksisen hapokkuuden viipyillessä suussa.

Erinomainen ja monipuolinen kesäviini noutopöytään, salaateille, kesäkaloille (myös grillatuille) ja loppukesän rapujuhlapöytään. Aromaattisuutensa puolesta hyvä viini myös aasialaisittain mausteiselle ruoalle.

Codorníu Albariño Organic hanapakkaus (37,99€), 3.5/5 tähteä


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit