Tania hanapakkaus - valkoviini, johon voi laittaa jääpaloja

Puolimakea valkoviini jakaa mielipiteet, mutta jääpalojen ansiosta siitä tulee raikas kesäviini.

Tania hanapakkaus (31,59€ / 3 litraa)
Saksa, Rheinhessen
Matala-alkoholinen viini

Puolimakea ja hedelmäinen viini Rheinhessenistä

Tausta

Saksan suurin viinialue Rheinhessen on ollut pitkään tunnettu edullisista puolimakeista valkoviineistään. Näiden viinien tunnettuja nimiä ovat Liebfraumilch ja Blue Nun.

Mielenkiintoista on, että tänä kesänä viimeinenkin Liebfraumilchin nimeä kantava viini on poistunut Alkon valikoimasta. En tiedä, onko jokin uusi "libis" tulossa valikoimaan, mutta jos ei ole, muutos on historiallinen. Liebfraumilch kun on ollut myynnissä kauan ja viinin historia ulottuu peräti keskiajalle saakka.

Mutta ei hätää. Tania hanapakkaus miellyttää varmasti Liebfraumilchin ystäviä, sillä se on tehty samoista rypäleistä (Müller Thurgau, Silvaner ja Kerner) samaan puolimakeaan tyyliin. Jäännössokeria on peräti 35 grammaa litrassa, joten maku on lempeä.

Alkoholia viinissä on vain 8.5%.

Luonnehdinta

Hedelmäisessä tuoksussa on myös kukkaisia piirteitä.

Maku on hyvin hedelmäinen ja melko makea. Makeus korostaa hedelmäisyyttä, josta avautuu melonia, päärynää ja aavistus sokeriliemeen säilöttyä persikkaa.

Makeutta on sen verran, että se maistuu jo hunajaiselta. Makeus kesyttää hapotkin, mutta osaset ovat toisaalta tasapainossa.

Päättelin, että tälle viinille voisi sopia ice-kuohuviinien tyyliin jääpalat. Ja todellakin, hyvin kylmänä jäiden kanssa makeus taittuu juuri sopivasti, jolloin maku alkaa olla omaankin suuhuni sopiva, raikas kesäviini.

Tania on kepeä ja yksinkertainen viini, josta saat helpon kesä-cocktailin lisäämällä vain jäitä. Puolet ja puolet. Tania on erityisesti seurusteluviini, mutta se sopii myös salaateille (esimerkiksi mansikkaa sisältävät salaatit) ja makeutensa ansiosta myös itämaisittain maustetulle ruoalle.

Tania hanapakkaus (31,59€ / 3 litraa), 2/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit