Ramos Elegant White - laadukas portugalilainen hanapakkauksessa

Portugalilaiset valkoviinit ovat korkealuokkaisia, nyt myös hanapakkauksessa.

Ramos Elegant White 2022 hanapakkaus (34,99€ / 3 litraa)
Portugali, Tejo
Uutuus kesältä 2023

Runsas ja vivahteikas hanapakkausviini Tejosta

Tausta

Ramos Elegant White tulee Tejon viinialueelta, joka sijaitsee sijaitsee Lissabonin itäpuolella. Alue saa nimensä pitkästä Tejo-joesta, joka yhdistää Madridin Lissaboniin.

Tejo on lämmin viinialue, jossa viiniköynnökset tarvitsevat kastelua. Alueen maatalous ja viinintuotanto saavat vetensä Tejo-joesta.

Joen penkereillä ja lähialueilla maaperä on hyvin hedelmällistä ja sadot suuria, mikä tarkoittaa usein myös edullisia kuluttajahintoja.

Viinin tekijä Joäo Portugal Ramos on palkittu tuottaja ja kotoisin idempää Alentejosta, mutta tekee viinejä myös Beirassa, Dourossa, Tejossa ja Vinho Verdessä.

Viini on neljän rypäleen sekoitus: aromaattinen Fernão Pires (tyypillinen Tejolle), hapokas Arinto, Trincadeira das Pratas sekä Tália (toiselta nimeltään Trebbiano). Sekoiteviineissä, kuten tässäkin, on tyypillisesti moni-ilmeinen hedelmäisyys ja aromikkuus.

Olen seurannut Portugalin valkoviinien laatua jo usean vuoden ajan. Tuntuu, että laatu paranee koko ajan. On hienoa huomata, että hyviä portugalilaisia valkoviinejä saa myös hanapakkauksessa. Ramos Elegant White on siitä todiste.

Luonnehdinta

Hedelmäinen ja jopa kukkainen tuoksu.

Suutuntuma on kuiva, runsas ja hieman öljyinenkin.

Maun runsaasta hedelmäisyydestä löytyy aprikoosia, kypsän keltaista päärynää, trooppista hedelmäisyyttä ja sitruksisuutta.

Hapokkuus on jäntevää ja makumaailma omaperäinen, mineraalisen vivahteikas.

Ruokaviininä Ramos Elegant White on monipuolinen. Se sopii savustetulle kalalle, kanalle, kasvisruoille, äyriäispastalle ja jopa kotimaisille ravuille.

Ramos Elegant White 2022 hanapakkaus (34,99€ / 3 litraa), 3.5/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit