Jim Barry Assyrtiko - kreikkalainen rypälelajike Australiassa

Australian viinitarjonta on niin monipuolinen, ettei mikään enää yllätä, ei myöskään kreikkalaistyylinen assyrtiko.

Jim Barry Assyrtiko 2018 (23,98€)
Australia, Clare Valley
Tilausvalikoiman tuote

Assyrtiko on kotoisin Santorinilta

Australia on viinin supermarket, joten kaikkea löytyy, myös Assyrtikoa, joka tunnetaan kreikkalaisena ja erityisesti Santorinin rypälelajikkeena.

Totta on, että Santorinin vulkaanisessa maaperässä assyrtikoista kehittyy maailmanluokan viinejä, vahvanpuoleisia ja sammuneen tulivuoren mineraalisia viinejä, joissa on melonista, omenaista ja kypsän sitruksista hedelmäisyyttä. Kovan luokan viinejä!

Australialainen Jim Barry Wines on tunnettu laadustaan, joten myös tätä assyrtikoa on helppo suositella. Kannattaa maistaa myös talon huippua rieslingiä.

Jim Barry Assyrtikossa on trooppisen hedelmäinen tuoksu ja mukavan mineraalinen maku, jonka hedelmäisyydestä löytyy omenaa, melonia ja persikkaa. Aromikkuus on viipyilevä. Ensin maku tuntui kevyehköltä johtuen ehkä keskitason hapoista, mutta viini voittaa lopulta puolelleen pitkän aromikkaalla jälkimaulla, jossa on todella hienoja piirteitä.

Viini muistuttaa monelta osin kreikkalaisia assyrtikoja, ehkä enemmän kreetalaisia kuin Santorinin viinejä.

Tämä viini on kuin yhdistelmä australialaisen rieslingin ja sauvignon blancin parhaita piirteitä. Viini toimii erittäin hyvin paistetun vuohenjuuston kanssa. Tästä olisi myös rapuviiniksi, koska maku ei ole yhtä jyräävä kuin Santorinin assyrtikoissa.

Jim Barry Assyrtiko 2018 (23,98€), 4/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit