Petit Bourgeois Pinot Noir Rosé - herkullinen kesärosé Loiresta

Henri Bourgeoisin viinisarja Petit Bourgeois esittelee Loiren elegantteja makuja hyvällä hinta-laatusuhteella. Tämä erikoiserän viini kannattaa napata hyllystä vielä tänä kesänä.

Petit Bourgeois Pinot Noir Rosé 2022 (15,90€)
Ranska, Loire
Saatavuus: Monissa Alkon myymälöissä ympäri Suomen

Tyylikäs Pinot Noir -roseeviini Loiren johtavalta tuottajalta

Tausta

Loiren Sancerresta kotoisin oleva Henri Bourgeois on tuottanut viinejä jo kymmenessä sukupolvessa. Tuotannon varsinainen kasvu ajoittuu 1950-luvulle Sancerreen. Nykyään laajan tuotannon viinejä löytyy myös Uudesta-Seelannista (Clos Henri).

Sancerre Rouge -sarjasta maistoimme aiemmin viinin Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Rouge. Pidin siitä todella paljon ja olikin mielenkiintoista nyt maistaa alueen roseeviini, joka ei suoraan tule Sancerresta, vaan vähän laajemmalta alueelta Loiresta. Rypäleet viiniin on kuitenkin kerätty Sancerrelle tyypillisiltä rinteiltä, jotka muodostuvat kalkkikivestä ja savesta.

Loiren laaksossa vallitsee puolimannermainen ilmasto, mikä tarkoittaa viileämpää ilmastoa, mutta myös lämpimiä kesiä. Ilmasto sopii hyvin Sauvignon Blancille (alueen valtalajike) ja Pinot Noirille, josta tehdään punaviiniä sekä roseeviiniä.

Luonnehdinta

Viinin hedelmäisyys tarjoilee tuoksussa ja maussa makeaa punamarjaisuutta, karpaloa ja persikkaa.

Maku on aluksi kepeä ja hillityn elengantti, mutta myös hapokas. Maun viipyillessä suussa se alkaa tiivistyä ja siitä nousee lisää hedelmää sekä mausteisia, mineraalisia ja myös kitkerämpiä sävyjä, jotka kaikki antavat viinille luonnetta.

Tämä viini nautitaan hyvin viilennettynä lämpimänä kesäpäivänä sellaisenaan tai sopivan ruoan kanssa. Kokeile esimerkiksi grillattuja kana-kasvisvartaita, hiiligrillattua lohta sekä monenlaisia salaatteja.

Petit Bourgeois Pinot Noir Rosé 2022 (15,90€), 4/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Viini maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit