Viiniharrastajan paremmat retkieväät: gourmet-ruoka ja Riojan punaviini

Retkeilyä voi harrastaa myös ruoka-ja viinilähtöisesti. Yhden yön eräretkelle voi ottaa mukaan melkein mitä vain herkkuruokia ja laatuviinejä. Niin teimme mekin.

Tämä video (upotus alla) on toteutettu Longclaw Adventures ja Viinikartta.fi yhteistyönä.

Laipanmaan retkeilyalue ja paremmat retkieväät

Kangasalan ja Pälkäneen kuntien alueella sijaitseva Laipanmaan erämaa-alue ylitti odotukset. Vaikka alue on talousmetsää, suhteellisen suuri erämaa sisältää kuitenkin reittejä, jotka vaikuttavat koskemattomilta. Etenkin jyrkkärinteisen Korppivuoren maasto oli kansallispuistotasoa.

Laipanmaalle kunnon tietkin tulivat vasta sotien jälkeen. Alue onkin onnistunut säilyttämään erämaaluonteensa näihin päiviin saakka. 150 neliökilometrin erämaassa on tätä nykyä 30 kilometriä opastettuja reittejä ja kuusi nuotiopaikkaa laavuineen.

Olemme aina tykänneet eräretkistä, hyvästä ruoasta ja laatuviineistä. Viinikartta päättikin yhdessä Longclaw Adventuresin kanssa tehdä lepposteluretken, jossa huomio kiinnitettiin astetta parempiin retkieväisiin.

Jos retkeily kiinnostaa muuten, ota myös Longclaw Adventures Youtube-tili seurantaan.

VIDEO (kesto 25 min.): Miltä näyttää viiniharrastajan retkieväät? Videolla liikumme Laipanmaalla sekä valmistamme ruokaa nuotiotulella ja trangialla, ja nautimme tietysti riojalaista punaviiniä.


Kommentit

Suositut tekstit