Dautel Riesling - saksalaista laatua edulliseen hintaan
Württembergin viinialueen laatutuottajan Dautelin edullisemman tason riesling antaa hyvää osviittaa talon osaamisesta.
Ensimmäisenä maistuu tyypillinen riesling-hapokkuus, joka hieman poreilee kielellä.
Hedelmäisyydestä tulee esille keltaista omenaa ja päärynää pehmeässä muodossa.
Maussa on kukkeutta, joka yhdessä hienon mineraalisuuden kanssa jatkuu läpi koko maun. Välillä häivähtelee petrolisia ylänuotteja.
Kokonaisuus on vakuuttava ja melko intensiivinen.
Dautel Riesling on talon perusriesling, mutta hyvin tyylikäs laaturiesling jo tässäkin hintaluokassa. Kannattaa kokeilla myös talon muita tuotteita.
Dautel Riesling 2018 (14,99€), 4/5 tähteä
Kuva: Viinikartta.fi
Pullo saatu maahantuojalta
Dautel Riesling 2018 (14,99€)
Polentapaneroidut kanat, appelsiinihummus ja parilapaahdetut kasvikset.
Polentapaneroidut kanat, appelsiinihummus ja parilapaahdetut kasvikset.
Dautel Riesling on monipuolinen ruokaviini
Maistoimme Dautelin viiden tähden GG-rieslingiä aiemmin ja vakuutuimme talon laadukkaista valkoviineistä. Otimme nyt testiin kukkaroystävällisemmän perusrieslingin, jonka ruokaviinimonaisuudet ovat monipuoliset. Kokeilimme viiniä kanaleikkeiden, hummuksen ja kasvisten seurassa. Viini tuki ateriaa todella hienosti ja sai kokonaisuuden lentoon.
Polentapaneroidut kanan ohutleikkeet:
Ainekset:
Ainekset:
- Kanaleikkeitä
- Öljyä
- Currya
- Savupaprikaa
- Suolaa
- Pippuria
- Polentaa
- Sekoita mausteet ja mausta leikkeet molemmin puolin niin, että maustetta on tasaisesti koko leikkeellä
- Kierittele leikkeet vielä polentassa
- Paista pannussa pienessä määrässä öljyä rapeaksi
Appelsiinihummus:
Ainekset:
Ainekset:
- 300g kikherneitä
- 2 rkl tahinia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
- (appelsiininkuoriraastetta)
- Suolaa
- Pippuria
- Valkosipulin kynsi
- 1/4 tl inkiväärijauhetta
- 1/4 tl kurkumaa
- 1/4 tl juustokuminaa
- 1/2 tl paprikajauhetta
- Purista appelsiinista mehu
- Raasta kuoresta vain oranssia osaa
- Purista valkosipulinkynsi mehun joukkoon maustumaan
- Huuhtele ja valuta herneet
- Lisää tehosekoittimeen herneet, tahini, oliiviöljy, mehu ja sekoita
- Lisää mausteita ensin vähän, sekoita ja maista. Lisää mausteita maun mukaan.
- Lisää halutessasi kuoriraaste, mutta liika määrä voi tehdä hummuksesta kitkerää.
- Lisää tarvittaessa vettä, jotta koostumus on löysä ja helposti sekoitettavissa
- Ripottele päälle paprikajauhetta tai persiljasilppua
Parilakasvikset balsimietikalla:
- Punainen paprika
- Keltainen paprika
- Kesäkurpitsa
- Punasipuli
- Mieto chili
- 1/2 sitruunanmehu
- 3 rkl balsamietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- Suolaa
- Pippuria
- Persiljaa
- Rucolaa
- Paloittele paprika ja sipuli isoihin lohkoihin
- Suikaloi kesäkurpitsa juustohöylällä
- Paahda kuumalla parilapannulla pienissä erissä kasviksia ja chiliä ilman öljyä niin, että niihin tulee paahtunut raitamainen pinta
- Siirrä kasvikset uunivuokaan ja jatka tarvittaessa kypsentämistä uunissa haluttuun pehmeyteen. Kasviksiin saa jäädä napakka suutuntuma.
- Mausta kasvikset balsamietikalla, sitruunanmehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla
- Ripottele päälle persiljasilppua ja halutessasi myös rucolaa
Dautel Riesling 2018
Mukavan hedelmäinen tuoksu.Ensimmäisenä maistuu tyypillinen riesling-hapokkuus, joka hieman poreilee kielellä.
Hedelmäisyydestä tulee esille keltaista omenaa ja päärynää pehmeässä muodossa.
Maussa on kukkeutta, joka yhdessä hienon mineraalisuuden kanssa jatkuu läpi koko maun. Välillä häivähtelee petrolisia ylänuotteja.
Kokonaisuus on vakuuttava ja melko intensiivinen.
Dautel Riesling on talon perusriesling, mutta hyvin tyylikäs laaturiesling jo tässäkin hintaluokassa. Kannattaa kokeilla myös talon muita tuotteita.
Dautel Riesling 2018 (14,99€), 4/5 tähteä
Kuva: Viinikartta.fi
Pullo saatu maahantuojalta
Kommentit
Lähetä kommentti