Drappier Carte d'Or ja Rosé de Saignée - puolikkaat samppanjapullot

Perheomisteinen Drappierin samppanjatalo tekee monenlaista samppanjalaatua vakiosamppanjasta vuosikertasamppanjoihin, brut naturesta saignée-samppanjaan. Alkossa on tällä hetkellä tarjolla peräti 12 erilaista Drappier-samppanjaa. Otimme talon puolikkaat pullot testiin.

Drappier Carte d'Or Champagne Brut (20,48€ / 0.375 litraa)

Drappier Carte d'Or Champagne Brut

Drappier tekee samppanjaa Aubessa Côte des Barin ala-alueella. Aube on eteläisin samppanjan alueista ja se on selvästi erillään muista alueista. Ja erillään on myös alueen tyyli, sillä täällä innovatiivisuus ja kokeilunhalu on huipussaan.

Drappier on alueen vanhin ja tunnetuin samppanjatalo, joka on perustettu jo vuonna 1808. Pitkästä perinteestä huolimatta talon samppanjat ovat persoonallisia, oikeaa Auben tyyliä.

Carte d'Or on talon vakiosamppanja, joka on tehty kuvastamaan talon tyyliä. Pinot Noirin vivahteikkuuden annetaan maistua, sitä on 80% sekoituksesta. Loput 15% on Chardonnayta ja 5% Meunieria. Valmistuksessa on käytetty 40% eri vuosien reserve-viinejä, jotka takaavat tasalaatuisuuden.

Dosage tarkoittaa sokerin lisäämistä samppanjaan. Se tehdään lisäämällä pulloon viinin ja sokerin muodostamaa liuosta. Carte d'Orissa sokerin lisäys on maltillinen, sillä sokeria lopulliseen tuotteeseen tulee kohtuulliset 6,5 grammaa litraa kohden. Se ei maistu vielä makealta, mutta pyöristää makua sopivasti.

Carte d'Orin tuoksussa on hedelmää kuin hedelmävadissa, päärynää ja omenaa, ja hienoa samppanjamaista mineraalisuutta.

Suuntäyttävän ja pehmeän kuohun mentyä ohi maun keskivaiheilla maistaa melko terävän sitruksisen hapokkuuden ja tuntuvan mineraalisuuden.

Jälkimaku on pitkä, jossa on vivahteita hieman kitkerämmästä sitruunan kuoresta ja kevyestä paahteisuudesta. Mineraalisuus jää viipyilemään poskiin pitkäksi aikaa.

Carte d'Or on kaikin puolin tasapainoinen samppanja niin sokerin, kuohun, aromikkuuden kuin vivahteidenkin osalta. Se ei kuitenkaan ole tylsä kuohuviini ja osaa oikealla tavalla yllättää maistajansa.

Drappier Carte d'Or Champagne Brut (20,48€ / 0.375 litraa), 4/5 tähteä


Carte d'Or on erinomainen aperitiivi ja maistuu myös monien alkupalojen kanssa. Kokeile vaikka kylmäsavulohileivoksia tai melonia ilmakuivatulla kinkulla. Voit hakea inspiraatiota myös Rosa Viini & Ruokakerhon Bruschetta-resepteistä


Drappier Rosé de Saignée Champagne Brut (22,48€ / 0.375 litraa)
Drappierin viineissä pyritään mahdollisimman luonnonmukaiseen valmistukseen, mikä maistuu aitoina ja selkeinä makuina. Esimerkiksi talo on tunnettu vähäisestä sulfiitin (säilöntäaine) käytöstään, joka ei siten peitä viinin alkuperäistä makua.

Drappier Rosé de Saignée Champagne Brut

Viinin väri on lohenpunainen pronssisella sävytteellä.

Jos Carte d'Orissakin iso osa samppanjasta on Pinot Noiria, Rosé de Saignée on sitä sataprosenttisesti. Se ja käytetty saignée-menetelmä antavat viiniin reilusti luonnetta ja vivahdetta.

Viinin kuplat ovat tasaiset.

Tuosussa, jossa on hieman hiivainen viritelmä, on roppakaupalla vivahteita.

Kuohu on pehmeää ja hapokkuus miellyttävää.

Punamarjainen maku sisältää kitkeränsuloisia sävyjä, jotka tuovat mieleen happamat puolukat ja karpalot.

Makua virittää myös mausteisuus ja selväpiirteinen mineraalisuus.

Pinot Noirin myötä mausta löytyy myös maanläheisiä piirteitä, kuten omenankotaa ja oksaisuutta.

Rosé de Saignée on aromikas roseekuohuviini, jonka maussa on paljon enemmän haastettta kuin Carte d'Orissa. Punaviinirypäleen makumaailma ottaa tilaa ja maku on jyrkempi. Vähintäänkin pieni purtava on tämän viinin kanssa paikallaan, mutta viini ei kalpene reilummankaan ruuan seurassa.

Drappier Rosé de Saignée Champagne Brut (22,48€ / 0.375 litraa), 4/5 tähteä


Kokeile Rosé de Saignéen kanssa sienipiirakkaa, sillä pinot noir on perinteisestikin sienten ystävä. Tai hae inspiraatiota Rosa Viini & Ruokakerhon savuporopiiraan reseptistä


Kuvat: Viinikartta.fi
Pullot on saatu maahantuojalta, Rosa Viini & Ruoka

Kommentit

Suositut tekstit