Britanniassa suosittu I Heart Prosecco nyt Suomeen

I Heart -viinisarja täydentyy nyt myös Suomessa. Helposti lähestyttävä ja kohtuuhintainen I Heart -nimeä kantava viinisarja on myynnissä yli 20 maassa ja otimme ensi kertaa tarkasteluun tuoreeltaan Alkoon saapuneen I Heart Proseccon, joka on Britannian tärkeimpiä prosecco-brändejä.I Heart Prosecco haluaa pitää asiat yksinkertaisina

Suomeen viinitrendit saapuvat vuoden tai parin viiveellä. Prosecco on meillä edelleen nosteessa ja I Heart Prosecco on jo tovin ehtinyt valloittaa maailmaa. Se on ollut ykkösbrändejä etenkin Britanniassa. Myyntilukuja meille ei ole, mutta lukuisista viitteistä ja laajasta saatavuudesta päätellen tämä prosecco on ollut todella suosittu parin viime vuoden ajan.

Vuonna 2010 syntynyt I Heart -viinibrändi sisältää tällä hetkellä 14 erilaista tuotetta, joista 3 löytyy myös Alkosta. I heart -tuotteissa pyritään paketoimaan jokin viinimaailman rypäle tai alue helposti ymmärrettävään ja kulauteltavaan muotoon. Helppouden tavoitteesta antaa hyvän kuvan se, että alunperin I Heart Bobal -niminen tuote on muutettu muotoon I Heart Spain, sillä Bobal lienee monelle kokonaan tuntematon rypäle. Senpä vuoksi aiommekin kirjoittaa jutun Bobalista lähiviikkoina.

Prosecco nauttii mainetta kevyenä, hedelmäisenä, pehmeänä ja helppona kuohuviininä. Prosecco-trendi on myös Suomessa noteerattu ja ainakin tähän päivään asti proseccon myynti on jatkanut kasvuaan ja tuotteiden määrä on tuplaantunut lyhyessä ajassa. Tuntuu, että kaikki haluavat prosecco-trendiin mukaan.

Me nautimme I Heart Proseccoa ensin maljajuomana ja viini tuli kulauteltua ilman erityisiä huomioita. Se oli tasainen ja miellyttävä - tyypillinen prosecco, joka ei aiheuttanut kommentteja puolesta eikä vastaan.

Ehkä parhaan kuvan tästä proseccosta antaakin juuri se, että viinistä ei erityisesti puhuttu koko iltana. Se toimi hyvin maljajuomana ja myöhemmin myös pienten naposteltavien kera ja tuntui sointuvan iltaan ja hetkeen täydellisesti omana itsenään. Sitä ei ollut tarvetta arvostella tai kommentoida. Sitä vaan nautittiin ilman tarkkailua kulmat kurtussa.

Ja tällainen I Heart Prosecco varmasti haluaa ollakin: rento, kasuaali ja kuitenkin riittävän tasokas. Jos tämän viinin aromimaailma erityisesti kiinnostaa, niin perusproseccohan tämä on. Päärynä proseccoissa on usein vahvasti läsnä, kuten tässäkin on, mutta hedelmistä selvästi nousee esille omena ja myös persikka. Maku on kuiva, mutta pieni määrä jäännössokeria pyöristää maun ja tekee siitä loistavan seurustelujuoman. Hedelmäisyydessä on myös kypsää sitruksisuutta, jota siivittää kiva hapokkuus kohti kivan pirteää olemusta. I Heart Prosecco tuntuu selkeältä kuohujuomalta, jota kulauttelee ihan huomaamattaan.

Prosecco tulee Italiasta, mutta I Heart Proseccon on kehittänyt brittiläinen Copestick Murray, jonka omistaa nykyään Henkell & Co. Saimme tuotteen arvioitavaksi viinin maahantuojalta. Lue myös Saksalainen Sekt - Henkell Trocken on pätevä maljajuoma

I Heart -sarjan viinit Suomessa:
I Heart Prosecco Extra Dry
I Heart Cava Brut
I Heart Spain


Kuva: Alko

Kommentit

Suositut tekstit