Blossa 17 on hedelmäinen maustematka Intiaan

Ruotsalainen vuosikerta-Blossa hakee tänä vuonna inspiraationsa Intiasta ja Delhin maustemarkkinoilta. Tällä kertaa Blossa on vaalea glögi ja se tulee myyntiin Alkoon 9.10.2017.

Blossa 17 (13,99 €)
Blossaa osataan markkinoida - tässä mahtavan värikäs asetelma.

Blossa 17 on huolella mietitty design-glögi

Blossan vuosikertaglögillä on vahva maine innovatiivisena design-tuotteena, jossa myös pullon suunnittelulla on suuri merkitys. Ruotsista tulevalla glögillä on joka vuosi eri maku. Viime vuonna oli variksenmarjaa, 2015 teetä, 2014 laventelia ja 2013 ruusunmarjaa. Eksoottisempiakin makuja on ollut, kuten kahvia ja Yuzu-hedelmää. Blossaa tuleekin aina odotettua suurella mielenkiinnolla ja maun paljastus on joka vuosi suuri tapahtuma.

Blossan vuosikertaglögi on monena vuonna yllättänyt maullaan ja tavanomaista glögiä odottavan joskus negatiivisesti. Maku ei ole aina ollut helppo, joten kaikki eivät ole Blossan suuria ystäviä olleet. Mielestämme jo pelkästään uteliaisuuden vuoksi Blossaan kannattaa tutustua ja tänä vuonna ei sentään ollut laventelin tapaista hieman hankalaa makua mukana.

Blossa 17 nojaa intialaisiin mausteisiin, mikä saattaa kuulostaa eksoottiselta, mutta tarkemmin ajateltuna monet Blossan Intiassa käytetyt mausteet, kuten inkivääri, kardemumma, mausteneilikka ja kaneli, ovat olleet tuttuja joulumausteita sitten Vasco da Gaman vuoden 1498 purjehduksen. Joten näissä mauissa ei sinänsä ole mitään uutta. Sen sijaan juoman keltainen sävy ja pullon keltainen väri viittaavat hedelmäisyyteen, joka syntyy hieman yllättäen mangoista ja appelsiineista. Ja kivan hedelmäinen maku toki onkin, minkä jouluiset mausteet täydentävät hienosti.

Itse olen tottunut intialaisissa ruoissa paljon voimakkaampaan mausteisuuteen, joten olisin kaivannut myös Blossaan enemmän chiliä. Nyt chiliä on vain ripaus ja juustokuminaa hyppysellinen. Voi tosin olla, että 15%:n alkoholipitoisuus ei toimisi kovin hyvin vahvan chilisen mausteisuuden kanssa ja synnyttäisi äkkiä liian polttavan aistimuksen; tasapainohan on säilytettävä.

Maistellessa hiipii kuitenkin mieleen, että Blossa kulkee jo toista vuotta peräkkäin aika turvallisilla vesillä maun yllättävyydessä. Tuntuu siltä, että vanhempien Blossien maussa oli enemmän innovatiivista otetta. Toki tälläkin kertaa kaikki on kohdallaan ja upea pullo on kuin pieni käsityöpajan taideteos. Pirteästä värikkyydestä syntynyt positiivinen ensireaktio ei silti täysin täydenny Blossaa maistaessa, sillä kokonaisuus tuntuu tavanomaiselta vaalealta glögiltä.

Hyvänä piirteenä pidän sitä, että jo toista kertaa peräkkäin Blossa-glögin sokerimäärä on aiempaa alhaisempi. Sokeria on nyt 115 g/l ja makeus tuntuu omaan suuhuni hyvinkin tasapainoiselta.

Blossa 17 on melko perinteinen vaalea glögi, jossa maistuu hedelmä ja pirteä joulumausteiden kimara. Maku on miellyttävän tasapainoinen, mutta mausteinen makumatka Intiaan kiersi Hyväntoivonniemen, mutta ylsi korkeintaan Malediiveille. Itse kaipasin makuun enemmän ytyä.

Glögin lämmitys on tarkkaa puuhaa. Liian kuumana alkoholihöyryt polttelevat nenässä. Älä siis keitä glögiä.


Blossa 17 on vaalea glögi. Edellisenä vuonna glögi oli perinteisesti punaista, vaikka glögi oli silloinkin tehty valkoviinipohjaan.
Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit