Vuoden Viini 2016 ja parsaa - Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc

Vuoden Viinit -kisaan osallistui tänä vuonna peräti 629 viiniä. Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc oli niistä paras. Otimme Castillon testiin keväisen parsan kanssa.

Kaikki Viinikartan parsa-aiheiset jutut ja vinkit löydät täältä:
Parsaviinit - kaikki vinkit


Kevätaurinko helli meitä.


Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc
Vuosikerta: 2015
Chile, Elqui Valley
10,79 €, saatavissa toistaiseksi tilausvalikoimasta
Sauvignon Blanc
Vuoden Viini 2016Meidän parsaamme tulee salottispulia ja timjamia.

Tällaista menestysviiniä maistaessa odotukset ovat pilvissä (joita juuri nyt ei näy) ja viinistä hakee ymmärrystä, miksi se voitti koko kisan. Onko Castillo maineensa veroinen? Se on hintaansa nähden eittämättä hyvä viini ja aromeiltaan runsas. Paljonkin Sauvignon Blanceja maistaneena en ehkä olisi kiinnittänyt muuten tähän erityistä huomiota. Toisaalta viinin yrttinen makumaailma on aika kiehtova.


Viini maistuu hienosti ja talven vaalentama naama saa ensivärinsä.

Heti ensinuuhkaisusta selviää viinin luonne: mieleen tulee ihan ensin parsa, koska myös se saa juuri nyt naaman lisäksi väriä. Herukan lehti, nokkonen, parsa - salaatinlehtimäiset ominaisuudet ovat tuoksussa pinnalla ja toistuvat maussa. Rypäleelle tyypilliset raikkaammat juuri leikatut ruohot ja hapokkaat karviaiset jättäisin pois laskuista tai ainakin vähemmälle huomiolle. Hallitsevaa on myös hyvä hedelmäisyys ja kiva sitruksisuus sekä viinin todella tasainen luonne. Sitä on miellyttävä naustiskella grillauksen lomassa. Viinin hapokkuus on hillittyä eikä viinissä ole pistäviä piirteitä, kuten monissa Uuden-Seelannin Sauvignon Blanceissa.


Tämä ei ole ainoa Castillo. Castillo de Molina Pinot Noir Reserva voitti myös Vuoden Viinit -kisan vuonna 2014.Parsaan voi ensin paistaa väriä ja sitten kypsentää lisäämällä vettä pannuun.Voi-sitruunakastike viimeistelee annoksen.


Tämä todella vihreä ja yrttinen viini toimi loistavasti vihreän sipulilla ja timjamilla höystetyn parsan kaverina: maut yhdistyivät hienosti lomittain. Castillo on myös hieno seurustelujuoma. Kyllä tätä kelpaa suositella.

Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit