Hoya de Cadenas Night Harvest - kepeän kesäinen uutuusvalkkari Valenciasta

Tämä viini on esimerkki tuotteistuksesta, jossa on haettu uutta näkökulmaa kansainvälisille markkinoille. Usein se kuitenkin tarkoittaa viiniä, josta on enää vaikea löytää alkuperää. Viinitrendien jutussamme toimme esille tämän suuntauksen kasvutrendin. Tässä viinissä tuotesuunnittelu on kuitenkin vielä hillittyä.VIINI: Kuiva, mutta makean hedelmäinen, pehmeän hapokas ja hennon kesäkukkainen. RUOKA: Paella, intialaiset curryt, hedelmäinen kanasalaatti, kesäiset terassihetket jääkaappikylmänä.


Viinin tyyli

Viini loistaa auringon valossa kauniin kultaisia ja vihertäviä sävyjä. Tuoksusta löytyy eksoottisia hedelmiä. Hapot ovat todella pehmeät - kuin omenasta puristetut. Maussa on myös sitrushedelmiä ja päärynääkin. Kevyt hunajaisuus tuo mieleen hunajamelonin ja hedelmäisyys myös verkkomelonin. Runsaudesta huolimatta suutuntuma on raikas. Taustalta nousee aromaattisuutta, kuten kukkaisuutta.

Rypäleet

Rypälevalinnoissa on yhdistetty kaksi kansainvälistä lajiketta Muscat (tarkemmin antiikkinen egyptiläisrypäle Muscat of Alexandria) ja Chardonnay espanjalaisiin Viuraan (toiselta nimeltä cavassa käytetty Macabeo) ja Verdejoon. Rypäleet ovat melko tyypillisiä espanjalaisissa sekoitteissa. Tällaisesta blendistä tulee varmasti aromaattisia, pehmeitä, hedelmäisiä ja hivenen kukkaisiakin viinejä. Kukkaisuus toimii itämaisten ruokien suuntaan.

Night Harvest

Valencialainen suurtuottaja Vicente Gandia on 125-vuotias ja ideana on tehdä moderneja laadukkaita viinejä perinteitä kunnioittaen. Sama fraasi on tietysti kuultavissa melkein joka tuottajalta. Tässähän on nyt haettu selvästi uutta, mistä kertoo myös etikettiin lisätty "Night Harvest". Englanninkieli on suhteellisen harvinainen espanjalaisissa valkkareissa, joten tämä tuote lienee suunnattu isoille kansainvälisille markkinoille. Kulmaksi on kehitetty stoori siitä, että rypäleet kerätään yöllä, koska päivällä on paahtava helle ja korkealla sijaitsevilla tarhoilla on yöllä kontrastin omaisesti viileää, jolloin yöllä poimituissa rypäleissä hedelmäisyys säilyy paremmin ja hapot ovat optimaalisia. Tämä kiinnostava yksityiskohta kuulostaa uskottavalta ja tuo viiniin mielikuvaa.

Huoleton kesäviini

Viinin tyylissä on haettu jossain määrin poikkeuksellisen pehmeää ja helposti juotavaa valkkaria. Kyse on nuoresta viinistä, jossa seurustelujuomaksi sopivat elementit ovat loksahtaneet täysin kohdalleen. Tämä on varmsti markkinatutkimuksen tulosta. Tarkasti lämpötilakontrolloitu käyminen viileässä takaa tasalaatuisuuden ja raikkauden. Viini onkin huoleton ja viileänä hienosti kesäpäivään sopiva raikas tuulahdus yöllisiltä Valencian rinteiltä.

Keäsgrillissä tehty paella, jossa on kanaa ja äyriäisiä, sopii mainiosti tälle viinille.


Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit