Malbec-syksy alkoi: Finca Las Moras Black Label ja Trapiche Malbec Bonarda

Miksikäs ei Malbec-syksy? Kun syksyn edetessä alkavat navakat koillisen väliset tuulet puhaltamaan, alkavat myös punaviinit täyteläistyä ja runsastua. Malbecit ovat ihanteellisia syksyn punaviinejä. Tyyliltään ne ovat useimmiten tumman hilloisia, täyteläisiä ja osa roteviakin. Aloita Malbec-syksy vaikka kokeilemalla näitä kahta viiniä: Finca Las Moras Black Label Malbec ja Trapiche Malbec Bonarda Oak Cask


Finca Las Moras Black Label Malbec (14,49 €)

Finca Las Moras Black Label Malbec

Argentiinan viiniköynnökset kasvavat pääosin maan länsiosassa, lähellä Andeja, raikkaiden vuoripurojen kastelemilla viljelyksillä. Black Label on kuumasta ja kuivasta San Juanista, Tulumin laaksosta, jossa viljelykset sijaitsevat korkealla. Niissä aurinkoisissa olosuhteissa Malbeceista tulee hedelmäisiä. "Black Label" kertoo, että kyseessä on pienempi erikoiserä, joten laatua on odotettavissa. "Las Moras" puolestaan tarkoittaa karhunvatukoita ja karhunvatukkaa aromeista löytyykin, hieman savuisena tyylinä.

Finca Las Moras Black Label Malbec on puhdas Malbec. Rypäleen tyyli tuntuu: täyteläisyyttä ja tanniineja. Karhunvatukat ja luumut ovat hillomaisia ja runsaita. Maussa on myös savuisia ja jopa hieman tervaisia piirteitä; monipuolista tammisuutta. Jälkimaussa tuntuu mausteisuutta ja hennosti tammikypsytyksen tuomaa vaniljaa.

Jälkimaku on aika tiukka ja loppuu hieman liian aikaisin. Viini ei ole ihanteellinen seurusteluun, mutta sopii hyvin Argentiinassa suositulle pihvilihalle. Ei paras viini grilliherkuille, mutta sopii selkeämpimakuisille tummille lihoille. Syksyisesti riistallekin sopiva. Ruoan kanssa viini on elementissään.

Käyttö: Tanniininen selkeämakuisten tummien lihojen ja riistan viini.Trapiche Malbec Bonarda Oak Cask (9,78 €)


Trapiche Malbec Bonarda Oak Cask

Trapichen tarhat sijaitsevat myös korkealla, mutta etelämpänä Argentiinan pääviinialueella Mendozassa, mikä väärällä puolella maapalloa tarkoittaa siis viileämpää aluetta. Tumman sinipunainen Trapichen punaviini on sekoite (70% Malbec) ja se on selvästi hillomainen: marjapuskat oikein hyökkäävät nenään. Maku on muhevan hedelmäinen ja helposti soljuva, toisin sanoen pehmeä ja eläväisen mehukas. Taustalla on kohtalaiset tanniinit, jotka jälkimaussa alkavat pikkuhiljaa kuivattamaan suuta. Alkoholikin tuntuu selvästi. Tammisuus tuo viiniin ulottuvuutta ja hennosti orastavaa nahkaisuutta.

Trapiche Malbec Bonarda Oak Cask on huomattavasti helpompi nautittava kuin Black Label Malbec. Tanniineiltaan suotuisaa viiniä siemailee helposti seurustelun merkeissä. Päälimmäiset tyylit: mehukas hedelmäinen hilloisuus ja monipuolinen mausteisuus sopivat erinomaisesti etenkin grilliherkuille.

Käyttö: Herkullisen hedelmäinen grilliviini ja ylikypsien lihojen kumppani.

Näitä Malbec-viinejä kaadoimme isoon lasiin ja aloitimme syksyn tummien punaviinien kauden. Toivottavasti ehdimme palata Malbeciin vielä tänä syksynä. Tavoitteena se on. Kokeile sillä välin, miten Ranskan Cahorsin ja Argentiinan Mendozan malbecit eroaa toisistaan.

Kuvat: Alko

Kommentit

Suositut tekstit