Vappusuositus J.C. Le Roux La Fleurette - makea kuohuviini donitseille

Vappuna makea kuohuviini sopii makeille jälkiruoille kuin sima munkeille. J.C. Le Roux La Fleurette on eteläafrikkalainen makea jälkkärikuohuva, joka sopii erityisesti kuorrutetuille donitseille.

Kaikki Viinikartan vappuaiheiset jutut ja vinkit löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit vappuunJ.C. Le Roux La Fleurette
Kuohuviini, Etelä-Afrikka
Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Muscat, Shiraz, Merlot, Pinotage
Alkoholia: 7,5%
Sokeria: 70 g/l, Hinta 8,99€


Makealle jälkkärille makea viini

Makeat kuohuviinit harvoin paistattelevat vertailujen kärkikahinoissa ja saavat yleensä melko huonoja arvioita. Hyvä puoli on se, että makeat kuohuviinit ovat yleensä kohtuuhintaisia. Niillä on kuitenkin vakiopaikkansa jälkiruokien kanssa.

J.C. Le Roux La Fleurette Etelä-Afrikasta tuo mieleen mansikkavaahtokarkin. Alkoholi on hyvin maltillinen ja hapokkuus pehmeä. Makea mansikkaisuus hallitsee aromimaailmaa. Kuusi eri rypälelajiketta tasaa makumaailmaa, eikä mitään rypäleiden erityispiirteitä ole erotettavissa. Tämä viini sisältää noin 70 g /l sokeria, mikä on tuntuvasti, mutta viini ei ole silti ällön makea. Pelkiltään maljajuomana tämä voi toimia, vaikka yleensä suositaan kuivempia viinejä.

Viinin ja jälkiruoan sopivuus toisilleen

Testasimme J.C. Le Roux La Fleuretten perinteisten makeiden vappusyömisten kanssa: pikkuisia namimunkkeja, tippaleipää ja suklaadonitseja.

Tippaleipä viinin kanssa tekee viinistä kuivan ja kitkerän - ei toimi.
Namimunkki sopii kohtuullisesti, mutta ei täydellinen pari - tuo viiniin pientä kovuutta.
Suklaadonitsi sopii todella hienosti, maut synkkaa makeuden ja mansikka-suklaaparin kautta.

Makea jälkiruoka kuivattaa mitä tahansa viiniä. Toisin sanoen kuiva kuohuviini maistuu todella kuivalle ja kovalle hillomunkin kanssa. Viinissä täytyy olla riittävästi sokeria pärjätäkseen jälkiruoan kanssa. Sokerimäärästä huolimatta J.C. Le Roux La Fleurettessa on juuri ja juuri riittävästi sokeria, joten jälkiruokaparia kannattaa hetki miettiä. Ainoastaan donitsin suklaakuorrute onnistui pelastamaan parin: mansikka ja suklaa on perinteinen pari. Lisäksi kaakaon luontainen karvaus toimi tässä yhteydessä hyvin. Kokeile J.C. Le Roux La Fleurettea kohtuumakeiden jälkkärien kanssa - mukana saa olla mielellään mansikkaa jossain muodossa. Kuorrutetut donitsit on varma valinta.Kuvat: Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit