Viinilehden Vuoden viinit 2013 - testasimme punaviiniehdokkaat puolisokkonaViinilehden ehdokkaat Vuoden viini 2013 viineiksi vaikuttivat jo ensinäkämältä erittäin mielenkiintoisilta. Joten kun ystävämme Pullon henki -blogista ehdottivat yhteismaistelua, olimme kärppinä paikalla. Kilpailussa valitaan paras kolmesta punaviinistä ja paras kolmesta valkoviinistä. Tässä jutussa arvioimme punaviinit.

Punaviinipuolella kuljetaan vuonna 2013 melko täyteläisissä ja voimakkaissa tunnelmissa. Kolmikko on tarkoin valittu ja edustaa hyvin tämänhetkistä punkkutrendiä. Joukosta löytyy myös hieno yllätys, ainakin perinteiseen pinot noiriin tympääntyneille.

1) Te Kairanga Runholder Martinborough Pinot Noir

Te Kairanga Runholder Martinborough Pinot Noir
Uusi-Seelanti, Martinborough
Pohjoissaaren eteläkärjestä
Rypäleet: Pinot Noir
Hinta: 19,98€

Jens: Tämä keskitäyteläinen yllättäjä ei ole mikään aivan tavanomainen pinot noir. Maku on huomattavasti normipinotia täyteläisempi ja vivahteikkaampi. Maussa on tammitettujen jättien tapaista yrttiä ja makeaa pyöreyttä. Ihastuin tähän täysillä!

Janne: Mukavan mansikkainen tuoksu. Maku on runsaan mausteinen ja tosiaan tavallisesta pinotista poikkeavan täyteläinen. Oikein miellyttävä ja hyvä suutuntumaa.

Tuomio: 4.5 tähteä2) Viña Pedrosa Crianza

Viña Pedrosa Crianza
Espanja, Kastilia-León
Rypäleet: Tempranillo
Hinta: 23,80€

Jens: Hetkinen ja seis! Tämä viini on ollut ehdolla jo vuosi sitten. Viinikartalta löytyy linkki viimevuotisten finalistien arvosteluun. Viini oli jo silloin mieleeni, mutta ei pärjännyt kovien haastajien rinnalla. Tämän crianzan täyteläinen tammi ja mielenkiintoinen yrttisyys täyttävät suun mukavasti. Maku on pitkä, mikä on näin laadukkaan viinin kohdalla erittäin mukava asia.

Janne: Runsas, muhkea ja tanniininen. Mietin tyylistä, onko tämä uudesta maailmasta, mutta ei. Espanjasta. Hyvähän tämä on, mutta ei huippupisteitä.

Tuomio: 4 tähteä3) Norton Privada

Norton Privada
Argentiina, Mendoza
Rypäleet: Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot
Hinta: 17,89€

Jens: Nortonin jättiläisessä on sekoitettu kaikki uuden maailman suosikkirypäleet. Lopputuloksena on viini, joka koittaa miellyttää kaikkia, eikä sen vuoksi ole erinomainen lopulta missään. Tässä on itse asiassa hyvin paljon alle seitsemän euron punaisista tuttuja vivahteita. Kolmikon viimeinen omalla listallani.

Janne: Mustikkaa tai tummaa mustetta. Marjat vyöryvät yli äyräiden. Pehmeä hieno viini, jonka jälkimaun epätasapainoisuus ei kuitenkaan kanna täysiin pisteisiin. Tuli konstruktiosta mieleen alle seiskan Quinta da Espiga: Quinta da Espiga - mahtavuutta Portugalista

Tuomio: 3.5 tähteäVuoden punaviini?

Maistelu suoritettiin isolla porukalla ja jotenkuten sokkona. Äänestimme jokainen omat suosikkimme ja koitimme myös arvailla vuoden voittajakaksikkoa. Hajontaa oli yllättävän vähän ja suosikit erottuivat selvästi. Viinikerhomme veikkaus vuoden punaviinistä on:

Te Kairanga Runholder Martinborough Pinot Noir 2009

Seuraavassa jutussa arvioimme valkoviinit ja annamme arvauksemme vuoden valkoviinistä. Viinilehden Vuoden viinit 2013 - testasimme valkoviiniehdokkaat puolisokkona

Kuvat: Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit