Rocca del Dragone Falanghina - lohikäärmeviini Napolin läheisyydestä

Viinin tiedot Viinikartalla:
Rocca del Dragone Falanghina
Alko: 576057
Hinta: 8,98 €
Rypäleet: Falanghina
Italia
Alue/luokitus: IGT Campania
Falanghina oli jo roomalaisajalla tunnettu rypäle.

Jens

Tuoksultaan lohikäärmeviini on mukavan hedelmäinen. Meloni ja päärynä tuoksuvat nenään hennon hienostuneesti. Taustalla kummittelee pieni siiderinen fiilis.

Suussa suurin osa hedelmistä peittyy kuivien mineraalien alle. Viini ei ole kirpeän sitruksinen, mutta happoja siitä löytyy kyllä. Mineraalit kummittelevat suussa pitkään salmiakkisena jälkimakuna.

Rocca del Dragone on varsin juotavaa kamaa. Maistelun jälkeen testasin, miten se pärjää trendikkään ramen-burgerin kaverina. Viini piti kutinsa oikein hyvin! Sapuskan rasvat leikkasivat happoja jonkin verran, jolloin viinin hedelmät pääsivät esiin paremmin. Suosittelenkin tätä avoimesti ruokapöytään!

Janne

11. joulukuuta tulee ensi-iltaan Hobitti-elokuvan kakkososa, jonka lippuja innokkain fani odottaa viikon verran. Itsekin fantasian ystävänä oikein innostuin tästä "lohikäärmeviinistä", koska Hobitin pääosan vie hirmuinen kokonaisia valtakuntia hävittävä lohikäärme Smaug.

Rocca del Dragone -viinin taustalla on tarina lempeästä lohikäärmeestä - siis jotain ihan muuta kuin Smaug. Ja lempeä on viinikin. Reilu pari vuotta sitten myyntiin tullut Rocca keräsi heti kehuja ja on hintaan nähden todella puhtaan maukas. Päärynän, mangon ja hennon persikan hedelmäisyys yhdessä pehmeähappoisuuden ja pitkän, raikkaan sitrusmaisen lopetuksen kanssa tekee viinistä oikein tasapainoisen. Mineraalisessa fiiliksessä tuntuu myös alueen vulkaaninen maaperä, josta löytyy rautaa, rikkiä, kuparia, kalkkia ja satoja muita mineraaleja. Lohikäärmeen tai edes Vesuviuksen liekkejä viinistä ei kuitenkaan löydy.

Voin kuvitella, miten nautiskelisin tätä Campaniassa meren lähellä lounaalla ihaillen kaunista rantaviivaa. Miksei vaikka Caprin saarella. Rocca sopii erinomaisesti ruokaviiniksi eritoten mereneläville, mutta myös seurusteluun pehmeä hieno maku on paikallaan.Campanian alueella kesät on kuumia ja maaperä vulkaanista. Alueelta on Alkossa vain pari viiniä. Kokeile myös Triade della CampaniaLohikäärme, lähes Hobitin Smaugin veroinen ilmestys.Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit