Hardys 7th Green - elegantti golf-viini Sangiovesesta

Viinin tiedot Viinikartalla:
Hardys 7th Green Sangiovese 2011
Alko: 408617
Hinta: 12,69 €
Rypäleet: Sangiovese
Australia
Alue/luokitus: Etelä Australia, Adelaide, McLaren Vale

Sangiovese on Italian eniten viljelty rypälelajike ja se on harvinainen muualla maailmassa. Kaakkois-Englannista kotoisin olevan Thomas Hardyn (1830 - 1912) vuonna 1853 perustama viinitalo Hardys on kasvanut suuren mittakaavan vientiyritykseksi ja on ollut esimerkkinä Etelä-Australian viinintuotannolle. Hardys päätti kokeilla tätä hienoa italialaista rypälettä - hyvällä menestyksellä. Hardys edustaa australialaista viinintuotantoa puhtaimmillaan ja globaalin mittakaavan tuotantoon sopii tyylillisesti hyvin sellainen tunnettu peli kuin golf.
Lue etiketin tarina Viinikartalta

Jens

Heti avatessa nenään nousee erittäin marjainen tuoksu. Kyllä huomaa, että tämä sangiovese on kotoisin italianserkkujaan lämpimämmästä ilmastosta! Tuoksu kyllä viittaa hieman italialaisen rustiikkiseen tuntumaan, mutta ihan samanlaista fiilistä se ei valitettavasti herätä. Aivan kuin kävisit suomalaisen Mönttisen pitämässä italialaisessa ravintolassa.

Tästä hieman vinksahtaneesta asetelmasta voi loppujen lopuksi syntyä yllättävän hyvä lopputulos. Mönttönen nimittäin tietää, mikä toimii suomalaiselle asiakkaalle ja mikä ei. Hardysin golfviini onkin yhdistelmä eri tyylien parhaita puolia: Sangiovesen hapot ja makupaletti yhdistettynä lämpimän ilmaston tuottamaan maun intensiteettiin toimii hyvin!

Itse maistelin Hardys 7th Greenin pihvin kanssa ja ateriaa valmistaessa. Se maistui molemmissa tilanteissa oikein mainiosti!

Janne

McLaren Valen viinialue sijaitsee 35km Adelaidesta etelään. Alueella on pitkään viljelty perinteisiä rypäleitä kuten Shirazia, josta myös Thomas Hardy aloitti 1850-luvulla. Viime vuosina innovatiivisempia viinejä on kokeiltu muista rypäleistä. Tässä yhteydessä aloitettiin myös Sangiovese-viinien valmistus. Rypäle sopii hyvin ravinneköyhään maaperään ja kuumaan ilmastoon tuottaen hapokkaita ja tanniinisia viinejä. Mm. Toscanan ylpeys Chianti on Sanviovesestä, lue juttu: Maksaa, Chiantia ja Hannibal Lecter.

Hardys 7th green sävy on läpikuultava ja tuntuu heti keskitäyteläiseltä. Fiiliksestä tulee mieleen joko chianti tai jopa pinot noir. Aika kepeä siis koostumukseltaan, mutta vahva aromeiltaan. Viini on hyvän mausteinen ja savuisen paahteinen: mustaherukka, mustikka ja katajanmarja savustettuna. Vadelmaa, kirsikkaa. Mukavan ja eloisan hapokas, tanniinit kuivattaa sopivasti suuta. Yhdistyy kyllä mielikuvissa australian lämpö sekä eurooppalainen tyylikäs rypäle.

Nauti Hardysin viinistä golf-klubitalolla onnistuneen kierroksen jälkeen tai katso tästä Jack Nicklaus -dokkari viinilasia pyöritellen ja viiniä tuoksutellen. 7th green Sangiovese sopii myös grilliruuille ja paahtuneille pihveille.Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit