Coralba Spumante - Suomen halvin kuohuviini

Viinin tiedot Viinikartalla:
Coralba Spumante (anna oma tähtiarviosi Viinikartalla)
Alko: 008761
Hinta: 6,38 €
Rypäleet: Golden Trebbiano, Aromatic Malvasie, Muscatel
Italia
Sokeria 35.00 g/l

Alkon halvin kuohuviini yllättää keveydellään ja voittaa puoleensa sopivalla tasapainolla. Tämä puolikuiva italiaano istuu oikein hyvin esimerkiksi kesäjuhlien tervetuliaismaljaksi tai jälkiruokahetken piristäjäksi. Coralba sopii varmasti myös niille, joille tavalliset kuohuviinit aiheuttavat puistatuksia. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Jens

Suoraan sanottuna ennakko-odotukset tämän kuohuviinin suhteen eivät olleet mitenkään mairittelevat. Jo pelkästään tämän viinin vanhahtava etiketti ja kääremateriaalit huokuvat epäilyttävää laaduttomuutta. Jälleen kerran täytyy kiittää tätä blogiprojektia siitä, että ennakkoluulot pitää unohtaa ja tarttua myös hieman epäilyttävämpäänkin pulloon, sillä Coralba osoittautui ihan mukiinmeneväksi kuohariksi.

Coralban tuoksu on makean karkkinen ja tuo mieleen lähinnä makean siiderin. Karkkimeren keskeltä löytää hieman viinimäistä fiilistä, mikä tekee juomasta ihan mielenkiintoisen.

Coralban kuplat katoavat välittömästi kun juoman kaataa lasiin. Pelästyin, että viini maistuisi lässähtäneeltä, mutta yllätyksekseni juomasta löytyikin mukavan hennot kuplat myös juodessa. Kuplat muodostavat erittäin hienon vaahdon, mikä tekee viinin suutuntumasta mukavan samettisen.

Siideriteema jatkuu myös viinin maussa. Corolban ei kuitenkaan ole yhtään niin makea kuin odotin. Itse asiassa puolimakea viini ja edellämainittu samettinen suutuntuma ovat keskenään todella hyvässä tasapainossa.

Kaikesta huolimatta Corilba Spumante on yksinään melko mitätön tapaus. Viini sopii sellaisenaan ehkä parhaiten nopeaan maljannosteluun, mutta makean jälkiruuan kanssa sitä nauttisi mielellään useammankin lasillisen. Kannattaa näin kesän korvalla jemmata yksi Corilba kesämökille ja nauttia se jonain mukavana iltapäivänä tuoreen mansikkakakun kanssa.

TUOMIO: Makoisat kaksi tähteä (2/5).

Anna omat tähtesi >

Janne

Olemme maistaneet peräjälkeen Alkon 3 halvinta kuoharia: Amalía, Platino Pink Moscato ja Coralba Spumante. Jälkimmäinen on halvin. Täytyy sanoa, että kuoharit ovat olleet yllättävän hyviä. Coralba Spumanten ulkoasu näyttää jämähtäneen jonnekin 70-luvulle tyylillisesti ja on varmaan pysynyt muuttumattomana sitten kuulentojen. Kuitenkin Coralba on pärjännyt kohtuullisen hyvin ennenkin arvioissa, mm. Ilta-Sanomien vappuvertailussa sijoittui kakkoseksi 2010.

Coralba on helppo tyrmätä, koska se on makea ja halpa. Moni ei usko, että tällainen kuohari voisi maistua hyvälle. Mutta jos ennakkoluuloistaan pääsee eroon, Coralba sopii tiettyyn hetkeen (ei ehkä kuitenkaan spesiaalihetkeen) ihan mukiinmenevästi. Sokeria on 35 grammaa litrassa, mikä on kohtuullisen vähän puolikuivaksi. Ei mikään ällön makea todellakaan. Ja alkoholia on vain 9.5 t-%, joten Coralba tuntuukin kevyeltä.

Viini poksahtaa avattaessa, mutta kun viinin kaataa lasiin, odottaa kuohuja ja kuplia, joita ei kuitenkaan tule. Tulee fiilis, että mikäs kuohuviini tämä oikein on. Kun viiniä maistaa, tuntuu kielen päällä kiva kupliva kihelmöinti ja pehmeys. Suutuntuma on pehmeää vaahtoa, kuin samettia. Mutta sitten meinaa mennä simat väärään kurkkuun pelkästä yllätyksestä, koska Coralba kävisi simasta, jos siihen lisäisi lusikallisen fariinisokeria ja pirskauksen sitruunaa.

Kokonaisuutena Coralba on kevyt ja aika pliisu. Se menee kuitenkin limpparin sijaan kesäisillä piknikeillä, joissa kaipaat helppoa fiiliksen nostatusta pikkupurtavan oheen. Miksei myös häihin alkudrinksuksi hyvin viilennettynä - ei käy kukkarolle, jos vieraita on kuin pohjalaisissa häissä.

TUOMIO: Viinikartan tähdillä 2 tähteä (2/5).

Anna omat tähtesi >


Etiketin suunnittelija ja heraldikko on varmaan jo eläkkeellä.Halvan ja seitkytlukulaisen näköinen ulkoasu kaipais uutta look&feeliä.


Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit