Kumpi voittaa, halpiskuohari vai laatusamppanja?

7 osanottajan uuden vuoden sokkotesti videolla
7 euron kuohuviini vs. 7x7 euron samppanja


Juomien tiedot Viinikartalla:
Ballet Demi-Sec Carte Noire (6,98 euroa)
Veuve Clicquot Demi-Sec (47,60 euroa)

Järjestimme 7 osanottajan sokkotestin, jossa asetettiin vastakkain Alkon halvin ranskalainen kuohuviini Ballet Demi-Sec Carte Noire ja Veuve Clicquot Demi-Sec "Keltainen Leski" samppanja. Hintaero on huimaava: toinen on alle seitsemän euroa ja toinen on 7 kertaa 7 euroa. Makeusasteet olivat molemmissa samat, puolikuivia "Demi-Sec". Balletissa sokeria on 40 grammaa litrassa ja Veuve Clicquot -samppanjassa 45 grammaaa litrassa.

Tarkoituksena oli maistaa puolisokkona tai sokkona molempia viinejä ja valita parempi. Tarkoitus ei ollut tunnistaa samppanjaa tai kuohuviiniä, vaan ainoastaan sanoa, kummasta pitää enemmän.

Ballet on Alkon 3. myydyin kuohuviini, erittäin suosittu ja pitkään myynnissä ollut kuohari Suomessa. Veuve Clicquot on vanha ranskalainen tuotemerkki, joka sai nimen "Keltainen Leski" pullon etiketin mukaan sekä siitä, että François Clicquot'n kuoltua Nicole-Barbe Ponsardin jäi leskeksi. Samppanja on perinteikäs ja 1700-luvulta peräisin. Juuri tämä valmistaja teki samppanjasta ylhäisön ja hovien suosikin.

Katso koko video (kesto 8 min.), mitä mieltä raati oli näistä kuohuviineistä. Raatilaiset eivät tienneet, mitä laseissa on. Tämän blogin kirjoittajat Jens ja Janne maistoivat puolisokkoina (tiesivät tuotteet, mutta eivät järjestystä) ja muut raatilaiset tiesivät vain, että kyseessä on jokin samppanja ja jokin kuohuviini.

Hyvää Uutta Vuotta Viinikartan käyttäjille ja blogin lukijoille!

Sokkotestivideo (8 min.), jaa myös kaverillesi:

Kuvat: Alko

Kommentit

  1. Heh.... mäkään en tykkää leskestä, mutta ehkä makuaistini ei ole maailman kehittynein vielä näiden juomien suhteen :-)
    Hyvää Uutta Vuotta kaikille.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit