Chill Out Vista Merlot - Merlottia muovipullosta

Viinin tiedot Viinikartalla:
Chill Out Vista Merlot (anna oma tähtiarviosi Viinikartalla)
Alko: 484047
Hinta: 6.98 €
Vuosikerta: 2011
Espanja. Malpica de Tajon kylän läheisyydessä, Toledon provinssissa eteläisessä Manchassa.

Jens

Merlot on ollut omalla viinikartallani pienoisessa nosteessa viime aikoina. Pitkään olin sitä mieltä, että Merlot-rypäleestä tehdyt viinit ovat kaikki liian fletkuja ja helppoja. Tätä mielikuvaa vahvisti pitkään mahtavan Sideways-leffan "I'm not drinking any fucking merlot" -kohtaus:Vähitellen olen oppinut muodostamaan omiakin mielipiteitä ja kohdannut muutamia ihan mukiinmeneviä merlotteja. Sideways onkin ollut kritiikin kohteena juuri siitä syystä, että siinä esiintyvät merlotin dissaus ja pinot noirin hehkutus ovat muokanneet viinimaailmaa kohtuuttomasti. Silti se on hyvä leffa, kannattaa katsoa!

Mutta palataan vähitellen takaisiin viinin pariin. Chill Out Vista Merlot on kaiken kaikkiaan aika raaka tapaus. Tuoksu ei nenässä juurikaan juhli, vaan antaa häivähdyksiä kirpeistä vihanneksista.

Suussa viini maistuu ja jopa tuntuu lämpimältä. Alkoholilla saattaa olla osuutta asiaan, sillä viinissä on voimaa 13,5%. Marjoista maussa kummittelee puolukan häivähdys ja jälkimaussa on jotain tummaa - lakritsia ja nahkaa.

Koska viini toimitetaan muovipullossa, on sen roudaaminen ympäri maailmaa melko ekologista. Muovipullo on kätevä myös pienessä mittakaavassa. Kevyt ja särkymätön pullo on mukava ottaa mukaan esimerkiksi piknikille.

Sisäinen ituhippini haluaisi todella pitää tästä viinistä! Valitettavasti makean pullon sisältö ei aivan täytä odotuksia. Viini on loppujen lopuksi aika mitäänsanomaton ja jättää suuhun erittäin kuivan fiiliksen. Tämä voisi olla yksi malliesimerkki alussa esittelemästäni "fucking merlot" -tyylistä. Jos muovipullo on pää-asia ei Alkon valikoimasta löydy tähän hintaan toista muovipullopunkkua, mutta hintaero huomattavasti kulauteltavampiin vaihtoehtoihin ei ole suuri.

TUOMIO: 1 tähti (1/5).

Anna omat tähtesi >

Janne

Chill Out merkinnee "chillailua", rauhallista hengailua, oleskelua ilman turhantärkeää merkitystä. Se on kaiketi rentoutumista ja relaamista, pitää ottaa asiat löysästi. Se voi myös merkitä frendien kanssa chillaamista baarissa. Chillaamisen merkitystä voi siis painottaa joko rentoutumiseen tai hauskapitoon. Katsotaan miten aikuiset tytöt rentoutuu keskenään ennen baari-iltaa Nylon Beat -nasaali äänensävyissään:

Nina: "Onkohan se siellä tänään? Hihihii."

Laura: "Ai Masa? Onhan se ja sillä on se kaveri, se ihme hiihtäjä mukana."

Susa: "Tytöt, juomatauko, tässä on teille punkkua. Mitäs tää on... Chill Out, hihii. Chillaillaan. Aika marjainen maku."

Laura: "Ihan hyvää!"

Susa: "Onks sulla Nina sitä pidentävää Mascaraa? Ja hei, miks mun pylly näyttää näin leveältä tässä paljettihameessa? Kaadas lisää sitä punasta."

Laura: "Hyvin käy päähän tää punkku, pitäiskö laittaa tätä glögiin? Vois sopia."

Nina: "Nesteytys on tietty pääasia, mut hei, kuka ottaa sen Masan pölhön kaverin ja harhauttaa sen, että mä pääsen Masan juttusille. Pakko jutella sen kanssa tänään. Ihan pakko."

Susa: "Mä voin tehdä sen. Hei, näkyyks mun kaksoset liikaa eli onko liian syvä kaula-aukko?"

Laura: "Niin, niin syvä, että kysytään, onko neidillä rintakarvoja? Hihhii. Hei, tää punkku on aika happaman puolukkainen ja samalla kosiskeleva."

Nina: "Sanonko kuka on kosiskeleva, vähän sä Susa oot tyrkky tossa asussa."

Susa: "Mä chillaan nyt huulimaalin kanssa, chillaa sä sen punaviinin, se on helppo, vähän niinku sä..."

Huomaatte, että en tiedä tyttöjen illoista mitään. Tytöt, kokeiltaa silti Chill Out -viiniä!

TUOMIO: Puolitoista tähteä (1.5/5).

Anna omat tähtesi >


Kierrätysmuovipullossa on pienempi hiilijalanjälki.
Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit