Ramos Reserva - edullinen, suunmyötäinen, portugalilainen

Alentejon lämpimällä viinialueella syntyy herkullisia, muhkean hedelmäisiä ja mausteisia punaviinejä.

Ramos Reserva (12,99€)
Portugali, Alentejo
Tilausvalikoiman tuote
Saatavilla myös hanapakkauksessa

Tyypillinen punaviini Alentejosta

Tausta

Portugalin itäosissa sijaitseva Alentejo on suuri alue lohkaisten koko maasta noin kolmanneksen. Mannermaisen kuuma aurinko, kuiva ilmasto ja kumpuileva maasto muistuttavat Kaliforniaa, kuten myös viinit. Kesäpäivän kuumuutta vuorottelee viileät yöt, mikä tekee hyvää rypäleiden kypsymiselle ja tuottaa lämpimän hedelmäisiä makuja riittävällä hapokkuudella.

Alueella viljellään Kalifornian tapaan Cabernet Sauvignonia ja Syrahia, mutta myös paikallisia lajikkeita kuten Alicante bouschet, Aragonez ja Trincadeira.

Tämä viini on tyypillinen, sillä rypäleblendiin on valittu alueelle tyypilliset Syrah, Aragonez ja Trincadeira. Aragonez, Espanjan tärkein rypälelajike, tunnetaan Espanjassa nimellä Tempranillo. Kansainvälisten lajikkeiden kuten Syrahin käyttö tuo viinin makuun tuttua aromikkuutta ja mausteisuutta meille ulkomaisille kuluttajille.

Ramos Reserva on käynyt viilennetyssä terästankissa, mikä säilyttää hyvin hedelmäisen raikkauden. En löytänyt tietoa, mutta ilmeisesti ainakin osa viinistä on kypsynyt tammitynnyreissä.

Luonnehdinta

Viinin tummanpunaisuus on osittain läpinäkyvää.

Viinin tummanhedelmäisessä tuoksussa on alkoholin poltetta, pehmeää mausteisuutta ja tammen vivaihteita.

Melko täyteläinen maku on raikkaan hedelmäinen (kirsikkaa, luumua, mehukasta tummaa marjaa, hieman vadelmaa) ja makua nostattavan hapokas. Maltillinen jäännössokerin määrä, 4 grammaa litrassa, antaa viinille kypsän hillomaista luonnetta.

Tanniinit ovat kohtuulliset, joten suutuntuma on suunmyötäinen. Hedelmäinen ja raikas kokonaisuus sopivan paahteisilla sävyillä on helposti kulauteltava.

Tämä viini toimii pizzaviininä, mutta menee myös makkaralle ja tummemmalle lihalle, kuten yrttiselle lampaalle ja grillatulle pihville.

Ramos Reserva (12,99€), 3.5/5 tähteä




Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit