Château Maucamps 2006 - kehittynyt Bordeaux'n punaviini hyvään hintaan

Bordeaux on erittäin suuri ja vaikeasti hahmotettava viinialue. Tällä punaviinillä pääsee hyvin alkuun, sillä se tarjoaa klassista tyyliä parhaimmillaan.

Château Maucamps 2006 (26,48€)
Ranska, Bordeaux, Haut-Medoc

Haut-Médocista voi tehdä upeita löytöjä

Bordeaux'n maine perustuu ikonisiin tuottajiin ja viineihin. Tavallaan Bordeaux on kuitenkin maineensa vanki. Alueella tuotetaan monen hintaisia viinejä, mutta miten markkinoida perusviinejä, jos yleisesti ajatellaan, että alue on kallis ja elitistinen? Siinä on haastetta.

Bordeaux'n viinejä täytyy harrastaa tosissaan, jotta tietää mitä ostaa. Ja meille Suomeen tuskin tuodaan parhaimmistoa.

Oma kokemus Bordeaux'n viineistä rajoittuu maksimissaan sadan euron hintaluokkaan, eikä kokemuksia huippuviineistä ole riittävästi. Joten itsekin kaipaan suosituksia ja suosittelen mielelläni, jos jokin hyvä tulee vastaan.

Château Maucamps 2006 on täydellinen esimerkki hyvän hinta-laatusuhteen bordeaux-viinistä rypäleinään Cabernet, Merlot ja Petit Verdot. Tätä viiniä ei tarvitse kellaroida, sillä se myydään valmiiksi kypsytettynä.

Viini tulee Haut-Médocista (osa Médocia), joka perinteisen jaon vasen/oikea ranta mukaan tulee vasemmalta. Vasemmalla viinit ovat usein Cabernet-pohjaisia ja oikealla Merlot-pohjaisia, poikkeuksena Haut-Médoc, jossa on myös helposti lähestyttäviä Merlot-pohjaisia viinejä.

Haut-Médoc on suuri (yli 4000 hehtaaria) ja monenkirjava alue sisältäen tarkemmin luokiteltuja ala-alueita (esim. Margaux), mutta juuri Haut-Médoc-luokitelluista viineistä voi tehdä hyviä punaviinilöytöjä sopuhintaan.

Château Maucamps on ehtinyt jo 18 vuoden ikään, ja täysin kunnossa, joten tämän esimerkinkin perusteella kypsymispotentiaalia alueella on.

Mahtava kehittynyt tuoksu, jossa kypsää hedelmää.

Maussa on luumuisuutta, tummia marjoja, maanläheisyyttä, kuivattuja hedelmiä ja nahkaa.

Tanniinit ovat hyvin integroituneet, mutta edelleen antavat viinille tarvittavaa tiukkuutta.

Todella jämäkkä, hyvärakenteinen, riittävän hedelmäinen ja hyvin kehittynyt viini nautiskeluun, tummille liharuoille (esim. chateaubriand) ja voimakkaille juustoille.

Mielestäni täydellisessä iässä juuri nyt.

Château Maucamps 2006 (26,48€), 4.5/5 tähteä




Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit