Rapaura Springs Classic Sauvignon Blanc - superaromaattinen valkoviini Uudesta-Seelannista

Rapaura Springs on tämän vuoden uutuuksia ja yllättää suurella hedelmällään ja aromaattisuudellaan.

Rapaura Springs Classic Sauvignon Blanc (14,98€)
Uusi-Seelanti, Marlborough

Tyyli kuin Uuden-Seelannin pelikirjasta

Tämä Marlboroughin sauvignon blanc on niin vahvan aromaattinen, että se yllättää maistajansa täysin - jo tuoksussa.

Makuakin piisaa sen verran, että kuvailussa joutuu käyttämään superlatiiveja. En ihmettele, että tämä viini nappasi Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa sarjassaan kultaa (Uuden maailman valkoviinit 13-18€).

Tuoreen ruohon tuoksu sekä mustaherukanlehteä ja ripaus parsaakin.

Maussa on trooppista hedelmäisyyttä, intensiivistä passionhedelmää, pehmeää persikkaa, raparperia ja mustaherukan vivahteita. Sitruksen sävyt ovat limettisiä.

Lyhyesti sanottuna tässä on Uuden-Seelannin "SB", jossa nupit on kaakossa.

Uskon, että moni tykkää tästä tyylistä, sillä Uuden-Seelannin ja etenkin Marlboroughin sauvignon blancien maine, joka alkoi kasvaa 1980-luvun lopulla, perustuu juuri tähän tyyliin. Siinä mielessä tämä viini on malliesimerkki.

Hienon aromaattinen sauvignon blanc on lähtökohtaisesti hyvä rapuviini, mutta tämä viini sopii erinomaisesti myös kasvisruoille ja vuohenjuustolle. Kotimaisten rapujen lisäksi grillatut katkarapuvartaat toimii hyvin.

Jos olisin etukäteen tiennyt näin vahvoista aromeista ja runsaasta hedelmästä, olisin vaihtanut katkarapujen päälle puristettavan sitruunan limeen ja paahdetun valkosipulidipin johonkin hedelmäisempään, vaikkapa mangodippiin.

Rapaura Springs Classic Sauvignon Blanc (14,98€), 4/5 tähteä


Vuosikerta 2023 hyötyi normaalia pidemmästä kasvukaudesta, jolloin rypäleiden aromit kehittyivät hitaasti optimaaliseen kypsyyteen.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit