Edna Valley Sauvignon Blanc - pehmeähappoinen valkoviini Kaliforniasta

Tämä raikas ja aurinkoiseen päivään sopiva kalifornialainen sauvignon blanc myydään nyt alennetulla hinnalla.

Edna Valley Sauvignon Blanc (14,98€)
Kalifornia, San Luist Obispo Coast, Edna Valley
Tilausvalikoimassa

Aurinkoa ja meren viilentävät tuulet

Los Angelesin ja San Franciscon puolessa välissä on Edna Valleyn viinialue, joka on erikoistunut Kalifornialle tyypilliseen Chardonnayhin, mutta tuottaa myös muun muassa sauvignon blancia. Edna Valley kuuluu San Luis Obispo Coast -alueeseen.

Edna Valley hyötyy Tyynenmeren läheisyydestä ja sen viilentävästä vaikutuksesta samalla kun rypäleet saavat paljon aurinkoa. Meren vaikutus tuo rypäleisiin vivahteikkuutta ja säilyttää riittävän hapokkuuden. Runsaassa auringossa rypäleet kypsyvät hedelmäisiksi.

Tämä sauvignon blanc, joka ei varsinaisesti yllätä millään tasolla, on kuitenkin laadukas ja tuottajan omien sanojen mukaan ruokaystävällinen. Voin allekirjoittaa tämän.

Sauvignon blancille tyypilliset mustaherukka, voimakkaat vihreät sävyt ja terävä sitruksisuus eivät ole tässä viinissä pääasiassa.

Sen sijaan tässä on ensisijaisesti auringon kypsyttämää pehmeämpää trooppista hedelmää, aprikoosia ja tuoretta luumua. Ja kyllä siellä pohjalla jotain vihreämpää yrttisyyttä ja sitruunan tai appelsiinin kuoren vivahteitakin on.

Hyvin tasapainoinen ja pehmeähappoinen maku, jossa on kivaa mineraalisuutta ja aika hienoja sävyjä. Maku alkaa hitaasti, mutta kestää pitkään ja päätyy suhteellisen intensiiviseen kokonaisfiilikseen.

Oikein juotava ja raikas kalifornialainen sauvignon blanc myydään juuri nyt (21.8.2024) alennetulla hinnalla. Tämän viinin hintaa on alennettu tänä vuonna melkein 7 euroa! Alennus ei välttämättä ole pysyvä ja voi liittyä yhteen erään.

Ruoaksi sopivat esimerkiksi avokadosalaatti, savukala ja pizza frutti di mare.

Edna Valley Sauvignon Blanc 2019 (14,98€), 3.5/5 tähteä




Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit