Parsaa, parmesaania ja Steininger Grüner Veltliner

Itävaltalainen hieman pippurinen grüner veltliner -valkoviini maistuu parsan kanssa.

Steininger Grüner Veltliner Kamptal 2022 (13,99€)
Itävalta, Niederösterreich, Kamptal

Kasvisruokien ja etenkin parsan pari

Grüner veltliner -valkoviini on kasvisruokien ja etenkin parsan takuuvarma kaveri.

Yksinkertaisimmillaan parsasta saa herkullisen pikkusuolaisen seuraavasti:
  • Pese ja kuori parsat. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Lisää päälle ripaus suolaa, mustapippuria ja reilusti raastettua parmesaania.
  • Paista 200-asteessa noin 10 minuuttia tai kun parsat alkavat pehmentyä.
  • Jos juusto sulaa kokonaan, se kovettuu kyllä, kun parsat jäähtyvät. Tämä snack maistuu myös kylmänä.

Viinin yrttisyys viihtyy erityisen hyvin vihreän parsan seurassa.

Viinin kevyen päärynäinen hedelmäisyys löytää parin parsan mehukkaasta sisäosasta.

Viinin sitruksinen hapokkuus puolestaan leikkaa rapeaksi paahtuneen juuston rasvaisuutta.

Lopuksi rypäleelle tyypillinen valkopippurinen mausteisuus viimeistelee kokonaisuuden.

Moni asia loksahti paikalleen.

Suosittelen, itävaltalainen laatuviini edulliseen hintaan.

Steininger Grüner Veltliner Kamptal 2022 (13,99€), 3.5/5 tähteä




Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit