Parsaa, parmesaania ja Steininger Grüner Veltliner
Itävaltalainen hieman pippurinen grüner veltliner -valkoviini maistuu parsan kanssa.
Yksinkertaisimmillaan parsasta saa herkullisen pikkusuolaisen seuraavasti:
Viinin yrttisyys viihtyy erityisen hyvin vihreän parsan seurassa.
Viinin kevyen päärynäinen hedelmäisyys löytää parin parsan mehukkaasta sisäosasta.
Viinin sitruksinen hapokkuus puolestaan leikkaa rapeaksi paahtuneen juuston rasvaisuutta.
Lopuksi rypäleelle tyypillinen valkopippurinen mausteisuus viimeistelee kokonaisuuden.
Moni asia loksahti paikalleen.
Suosittelen, itävaltalainen laatuviini edulliseen hintaan.
Steininger Grüner Veltliner Kamptal 2022 (13,99€), 3.5/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta
Steininger Grüner Veltliner Kamptal 2022 (13,99€)
Itävalta, Niederösterreich, Kamptal
Itävalta, Niederösterreich, Kamptal
Kasvisruokien ja etenkin parsan pari
Grüner veltliner -valkoviini on kasvisruokien ja etenkin parsan takuuvarma kaveri.Yksinkertaisimmillaan parsasta saa herkullisen pikkusuolaisen seuraavasti:
- Pese ja kuori parsat. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle.
- Lisää päälle ripaus suolaa, mustapippuria ja reilusti raastettua parmesaania.
- Paista 200-asteessa noin 10 minuuttia tai kun parsat alkavat pehmentyä.
- Jos juusto sulaa kokonaan, se kovettuu kyllä, kun parsat jäähtyvät. Tämä snack maistuu myös kylmänä.
Viinin yrttisyys viihtyy erityisen hyvin vihreän parsan seurassa.
Viinin kevyen päärynäinen hedelmäisyys löytää parin parsan mehukkaasta sisäosasta.
Viinin sitruksinen hapokkuus puolestaan leikkaa rapeaksi paahtuneen juuston rasvaisuutta.
Lopuksi rypäleelle tyypillinen valkopippurinen mausteisuus viimeistelee kokonaisuuden.
Moni asia loksahti paikalleen.
Suosittelen, itävaltalainen laatuviini edulliseen hintaan.
Steininger Grüner Veltliner Kamptal 2022 (13,99€), 3.5/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta
Kommentit
Lähetä kommentti