Le Roi Soleil Rosé - Aurinkokuningas Saint-Tropezista

Tämän kevään uutuus Provencesta on monikäyttöinen roseeviini, joka ihastuttaa monella tavalla.

Le Roi Soleil Rosé 2023 (19,99€)
Ranska, Provence
Tilausvalikoiman tuote. Saatavilla myös monista myymälöistä. Tarkista saatavuus Alkon sivustolta.

Laadukas Provencen roseeviini saa kesän maistumaan

Tausta

Etelä-Ranskan Provence on suuri roseeviinituottaja, jonka pirteän hedelmäiset roseeviinit ihastuttavat kaikkialla maailmassa. Voidaan sanoa, että muun maailman roseeviinejä verrataan aina Provenceen.

Provence jakautuu viinillisesti ala-alueisiin, joihin lukeutuu myös tämän viinin Côtes de Provence. Maantieteellisesti mennään Ranskan Rivieralle Saint-Tropeziin, josta on Nizzaan noin 100 kilometrin matka itään.

Saint-Tropezin muotimaailman glamour näkyy myös pullon designissa, joka tuntuu mukavalta kädessä ja näyttää kristallikorulta auringonvalossa.

Viini on peräti yhdeksän rypäleen sekoite, joten siihen on tuutattu Provencen lajikkeita laidasta laitaan. Blendin tärkein rypäle on Grenache (41%), joka viihtyy Välimeren lämmössä, antaa viinille rungon ja mausteisuutta. Seuraavaksi suurimman osuuden ottavat Cinsault, Mourvèdre ja Syrah.

Nimi Le Roi Soleil tarkoittaa Aurinkokuningasta eli nimellä viitataan varmaankin Ranskaa pitkään hallinneeseen Ludvig XIV:hen.

Luonnehdinta

Sävy on vaaleanpunainen ja hieman kupariin taittava.

Mansikka tuoksuu.

Suutuntuma on pehmeähappoinen.

Täysin kuiva maku on pirteän raikas. Maun hedelmäisyys antaa mansikkaa, persikkaa, punaherukkaa ja jälkimaussa sitruunan kuoren vivahteita.

Maussa on myös kivasti mausteisuutta ja vaahtokarkkia.

Todella miellyttävä ja raikkaan hedelmäinen viini lämpimiin kesäpäiviin ja auringon kultaamiin hetkiin.

Le Roi Soleil maistuu sellaisenaankin, mutta sopii laajasti kesäisille ruoille, kuten tuoreille salaateille, paistetulle kalalle ja grillatulle kanalle. Kokeile myös hummusta.

Le Roi Soleil Rosé 2023 (19,99€), 4/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit