19 Crimes The Banished - suklainen grilliviini kesään

19 Crimes -sarjan tämän vuoden australialainen uutuus The Banished maistuu erityisesti grilliruokien seurassa.

19 Crimes The Banished 2020 (14,68€)
Australia
Saatavilla Alkon tilausvalikoimassa sekä monissa myymälöissä.

Pyöreä, suklainen ja mausteinen

Tausta

19 Crimes -sarjasta olemme arvioineet jo useita viinejä. Lue myös Sauv Block ja Snoop Cali Red. Näistä jälkimmäinen on sarjan ensimmäinen amerikkalainen viini. Muut viinit tulevat Australiasta, kuten myös The Banished.

19 Crimes -sarja on kekseliäästi markkinoitu puhelimen sovelluksella, joka herättää historialliset rikostarinat eloon lisätyn todellisuuden keinoin. Toteutus on hieno ja sitä kannattaa kokeilla.

The Banished yhdistää tyypillisimmät aussirypäleet, Cabernet Sauvignonin ja Shirazin. Sokeria viinissä on 9 grammaa litrassa, mikä antaa viinille hieman makean ja pyöreän suutuntuman.

Luonnehdinta

Tiivis runsas tuoksu, jossa meheviä hilloisia marjoja, paahtunutta puuta, mausteita ja alkoholin poltetta.

Todella runsas ja täyteläinen maku on luumuinen, konsentroituneen tummakirsikkainen, mustaherukkainen, vadelmainen ja myös todella mausteinen: pippuria, kanelia ja neilikkaa. Erityisesti viinissä maistuu tumman suklaan ja jauhetun kaakaon aromit.

Harvinaisen suurieleinen aromikkuus on pääosassa, mutta viini saa jonkin verran vastapainoa hapokkuudesta ja tanniineista.

Jälkimaku jatkuu vahvana.

19 Crimes The Banished on todella runsas, hieman makea ja mausteinen punaviini, joka kannattaa kaataa lasiin jo hiillosta odotellessa. Maistele viiniä samalla, kun grillaat pihviä ja sivelet pintaan savuisen makean bbq-glaseerauksen.

19 Crimes The Banished 2020 (14,68€), 3.5/5 tähteäKuvat: Viinikartta.fi
Viini saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit