Santiago 1541 Syrah Cabernet Malbec - mehevä suosikkiviini hanapakkauksessa

Santiago 1541 on ollut monelle 2010-luvun suosikkiviini Chilestä. Halusimme maistaa tämän meillekin hyvin tutun viinin uudestaan. Maistuuko se vielä samalle kuin lanseerausvuonna 2012?


Santiago 1541 on monipuolinen käyttöviini

Tausta

Santiago 1541 -viini nousi räjähdysmäisesti suosioon 2012 - 2013. Sen jälkeen sen myynti vähän tasoittui, mutta on jatkunut tasaisena koko 2010-luvun lopun.

Tällä hetkellä Santiagoa ei enää näy Alkon myydyimpien listalla. Se voi johtua siitä, että myydyimpien listalla on vain 20 tuotetta ja listalle on noussut haastajia Italiasta ja Portugalista. Olikin kiinnostavaa maistaa, onko viini vielä samaa tyyliä ja tasoa kuin 10 vuotta sitten, jolloin 1541:stä kohistiin hyvän hinta-laatusuhteen viininä.

Santiago on Chilen pääkaupunki. Sen perustamisvuosi on 1541. Siitä nimi.

Tällä kertaa maistoimme viinin hanapakkauksesta. Kiinnitin ensimmäisenä huomiota hintaan. Tämähän on huippuedullinen tuote. Hanapakkauksessa pullohinnaksi tulee vain 8 euroa. Edullinen käyttöviini siis.

Strategiana on ollut tehdä edullinen suomalaiseen makuun sopiva hedelmäinen sekoiteviini kolmesta suositusta rypäleestä: Syrah, Cabernet ja Malbec. Ne toimivatkin hyvin yhteen ja tuovat hillomaiseen makuun moniulotteisuutta.

Koska tämä on tarkoitettu peruskuluttajan käyttöviiniksi, makua on pyöristetty helpoksi jättämällä viiniin jäännössokeria.

Luonnehdinta

Lasista nousee hämmentävän runsas marjamehumainen tuoksu.

Suutuntuma on lähellä täyteläistä. Perusrunko on keskitäyteläinen, mutta tiivis hedelmäisyys tuo makuun lisää runsautta.

Maussa on hillomaista tummaa marjaisuutta, josta nousee ensimmäisenä esille mustaherukan ja metsämarjojen aromit.

Marjaisa hapokkuus antaa maulle raikkautta.

Maussa on myös paahteisia sävyjä, jotka voivat tuoda mieleen mausteisen kahvin.

Suuhun jää yrttisen vihersävytteinen jälkimaku.

Santiago 1541 on edelleen hyvä hintaluokkansa edustaja. Se on tuttu paketti, jonka konsepti on pysynyt samana 10 vuoden ajan. Pyöreä maku on helposti lähestyttävä. Laatikkoviini sopii monenlaisiin käyttötarkoituksiin: noutopöytiin, mutkattomiin seurusteluhetkiin, mökille, veneeseen ja ruokaviiniksi esimerkiksi stroganoffille tai kesägrillin lihoille ja kasviksille bbq-kastikkeella. Laatikko toimii myös varaviininä, jos isompi vierasjoukko sattuisi piipahtamaan.

Santiago 1541 Syrah Cabernet Malbec 2019 hanapakkaus (31,90€), 2.5/5 tähteä


3 litran laatikko 31,90€. Pullohinnaksi tulee 8€.

Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit