Bottega Pistacchio - yllätä vieraasi tällä vihreällä liköörillä

Tämä pistaasinvihreä likööri on yhtä aikaa kiinnostava, yllättävä ja erikoinen. Pistaasiliköörillä saat varmasti vieraidesi huomion. Kokeiltu on.

Bottega Pistacchio (18,89€)
Italia

Pistaasilikööri toimii jopa kastikkeena

Tausta

Bottegan liköörisarjaan kuuluu tämän pistaasiliköörin lisäksi Limoncino Bio ja grappaa sisältävä suklaalikööri.

Pistaasilikööri on näistä ehdottomasti erikoisin, mutta hyvinkin looginen ja maistuva tuote. Pistaasiliköörissä on luonnollista ja vahvaa pähkinäisyyttä. Sitä sopii nauttia pähkinää sisältävien jälkiruokien, rouskuteltavien pähkinöiden ja suklaaherkkujen kanssa. Pistacchiota voi kokeilla myös erilaisiin drinkkeihin, kastikkeeksi kakuille ja jäätelölle tai vaikkapa pistaasijäätelön ainesosaksi.

Pidän Bottegan tuotteista siinä, että ne on tehty aidoista aineksista. Tämäkin likööri on valmistettu Sisiliassa kasvaneista pistaasipähkinöistä tehdystä massasta, johon on sekoitettu grappaa, vettä ja sokeria. Viimeksi mainittua on kyllä reippaasti, 130 grammaa pullollisessa. Tuote on vegaaninen.

Luonnehdinta

Pistaasilikööri on sävyltään samean vihreä.

Suutuntuma on täyteläinen ja kermainen. Alkoholi tulee esille jälkimaussa, kuten likööreissä yleensä.

Maku on aidosti pähkinäinen. Makeus on sokerimäärästä huolimatta tasapainoinen eli ei liian imelä.

Vaikka tietää liköörin sisältävän pistaasipähkinää, tulee nestemäisen pähkinän maku kuitenkin jonkinlaisena yllätyksenä. Itse nautin pistaasiliköörin sellaisenaan ja jälkiruoan seurassa. Kokeilin sitä myös kastikkeeksi suklaakakulle. Aika hyvä yhdistelmä.

Bottega Pistacchio (18,89€), 4/5 tähteä


Pistaasilikööriä voi käyttää myös kastikkeena.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit