Pizzaviini Prego Grande Appassionante

Hyvä pizzaviini on mutkaton, pehmeän hedelmäinen ja tanniineiltaan kohtuullinen.

Prego Grande Appassionante (11,28€/litra)
Italia, Sisilia
Saatavuus: Muutamassa Alkon myymälässä (29.1.2022). Tilattavissa omaan Alkoon 1-5 arkipäivässä.

Prego on mutkaton viini Sisiliasta

Tausta

Kiinnitin ensimmäisenä huomiota litran pulloon. Suuremmasta pullosta on etua. Jos viiniä lorauttaa pizzakastikkeeseen tai risottoon, jää viiniä nautittavaksikin. Litran pullo on myös riittoisa. Sen voi jakaa kolmellekin. Lisäksi riittoisuus vähentää kiusausta avata toinen pullo.

Prego tulee Sisiliasta, joka on tunnettu hyvän hinta-laatusuhteen viineistään. Toisaalta Sisiliassa tehdään yhä enemmän myös premium-viinejä, mutta saari on varsinaisesti tunnettu tällaisista mutkattomista käyttöviineistä.

Sisilialaisissa viineissä maistuu aina alkuperä, sillä paikalliset rypäleet antavat luonnetta. Päärypäle on Nero d'Avola, joka on hyvin tyypillinen tämäntyyppisissä sisilialaisissa viineissä. Lisäksi löytyy Nerello Mascalesea, joka on myös Sisiliasta. Kolmantena rypäleenä on käytetty Sangiovesea, joka tunnetaan paremmin Toscanassa. Se antaa viiniin pohjoisemman Italian tumman hedelmäistä luonnetta.

Viini on luomua ja vegaaninen.

Luonnehdinta

Tuoksu on tumman hedelmäinen, hillomainen ja mausteinen.

Suutuntuma on keskitäyteläinen, tanniineiltaan pyöreä ja sopivasti hapokas.

Kirsikkaan ja mansikkaan viittaava aurigon kypsyttämä hedelmäisyys ei kuitenkaan ole kovin hillomaista, sillä jäännössokeria on maltilliset 4 grammaa litrassa.

Kevyt mausteisuus jää maistumaan suuhun.

Prego on helppoa juotavaa. Se sopii erityisesti kinkkupizzalle tai pasta al pomodorolle. Lisäksi Pregolle sopivat juustot sekä erilaiset liha- ja grilliruoat. Hyvä viini tällä rahalla.

Prego Grande Appassionante (11,28€/litra), 3/5 tähteäKuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit