Piccini Mario Primo - Toscanan keskitäyteläinen punaviini hanapakkauksessa

Mario Primo on raikas ja hedelmävetoinen toscanalainen punaviini, johon innoitus on haettu 1930-luvun viinityylistä.

Piccini Mario Primo 2018 hanapakkaus (19,99€ / 1.5 litraa)

Toscanalainen 1930-luvun tyyliin

Tausta

1800-luvulla perustettu Piccini on suuri toscanalainen viinitalo. Picciniltä on Alkossa tarjolla edullisia chianteja ja tämäkin viini menee samaan sarjaan. Mario Primo tuo nimittäin mieleen chiantin, vaikka virallisesti se ei sitä olekaan.

Rypäleinä on käytetty chiantin tyyliin Sangiovesea sekä Merlotia, jotka ovat käyneet erikseen luonnonhiivoilla. Viini on kypsynyt neutraalissa sementtisäiliössä viiden kuukauden ajan. Sementtisäiliön ansiosta viini säilyttää hedelmäisen raikkauden. Piccinin mukaan samantyylistä viiniä tehtiin 100 vuotta sitten.

Hanapakkaus on kätevä ja kahden pullon vetoinen sisäpussi on mielestäni oikeastaan hyvinkin sopivan kokoinen. Sokeria on 6 grammaa litrassa, mikä tuo viiniin sopivasti pyöreyttä, mutta ei kuitenkaan maistu varsinaisesti makealta.

Luonnehdinta

Italialaisen viinin voi tunnistaa maalle tyypillisestä hieman rustiikkisesta aromista. Itse puhun italosoundista. Sitä löytyy tästäkin viinistä.

Myös hedelmäisyys soundaa hienosti, sillä nuorekas ja tuoreen hedelmäinen maku on kuin vastapuristettu. Siitä löytyy herukoita, kirsikkaa, luumua ja tummia marjoja.

Keskitäyteläinen ja keskitanniininen tyyli on helposti lähestyttävä, mutta ei ryhditön, sillä hapokkuus kannattaa rakennetta.

Alkoholi tuo kokonaisuuteen oikean määrän lämpöä ja mausteisuus mukavan lisänsä.

Viilennä hyvin ja nauti sellaisenaan tai ruokaviininä pastan tai pizzan seurassa.

Piccini Mario Primo 2018 hanapakkaus (19,99€ / 1.5 litraa), 3/5 tähteäKuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit