La Mascota Dark Bat Syrah - tumma argentiinalainen

Tämä argentiinalainen syrah tarjoilee mehevän ja paahteisen makuelämyksen hyvällä hinta-laatusuhteella.

La Mascota Dark Bat Syrah 2019 (11,99€)
Argentiina, Mendoza

Syrah mausteisille liharuoille

Tausta

Syrahilla on vain sivurooli Argentiinassa, joka on erityisen kuuluisa malbeceistaan. Siksi onkin vaihteeksi kiinnostavaa maistaa argentiinalaista tummaa syrah-lajikeviiniä.

Dark Bat Syrah tulee Mendozasta, Argentiinan suurimmalta viinialueelta, kuten niin moni muukin tuttu viini. La Mascota Vineyards käsittää 100 hehtaaria viiniviljelyksiä, jotka sijaitsevat vain kilometrin päässä Mendoza-joesta lähellä samannimistä kaupunkia.

Maaperän rakenne on monipuolinen: hiekkaa, savea ja kiveä. Se soveltuu hyvin hedelmävetoiselle viinille. Andien lumipeitteiset huiput siintävät taivaanrannassa ja alue saakin vuoristosta jokea pitkin liikkuvia viilentäviä tuulia. Lämpötilanvaihtelelut tekevät hyvää rypäleen happorakenteelle.

La Mascotalta löytyy tämän lisäksi pari muutakin viiniä. Kannattaa katsastaa myös Gran Mascota Cabernet Sauvignon (22,99€), jonka köynnökset ovat vanhimpia, yli 40-vuotiaita.

Luonnehdinta

Tummaa hedelmäisyyttä ja paahteisuutta tuoksussa.

Suutuntuma on täyteläinen.

Maku on hedelmäisyydeltään tumma, marjainen ja luumuinen, mutta osin myös tuore ja vähän vihreäkin.

Hyvä hapokkuus ja vähäinen sokerimäärä pitävät hedelmäisyyden tasapainossa. Maussa vältetäänkin hienosti raskas hillomaisuus.

Mausta löytyy muitakin tummia piirteitä, kuten paahteisuutta, savua, hiiltä ja lyijykynääkin.

Keskitanniinisuus tekee viinistä pehmeän ja helposti lähestyttävän.

Jälkimaku on lakritsainen ja mausteinen.

La Mascota Dark Bat Syrah on helposti nautittava viini, jossa yhdistyy tumma hedelmäisyys ja paahtuneet sävyt. Se sopiikin mausteisille makkaroille ja tummille, etenkin grillatuille, liharuoille.

La Mascota Dark Bat Syrah 2019 (11,99€), 3.5/5 tähteäKuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit