Nederburg Sauvignon Blanc on edullinen rapuviini

Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc on ollut vuosikausia valikoimassa ja siitä on muodostunut rapukekkereiden edullisemman pään luottoviini.

Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc 2018 (10,99€)
Etelä-Afrikka, Western Cape

Nederburg Sauvignon Blanc on tyyliltään raikas ja neutraali

Tausta

Nederburg on merkittävä ja palkittu eteläafrikkalainen viinitalo. Talo tuottaa viinejä laidasta laitaan, käytännössä kaikkea, mitä Etelä-Afrikassa muutenkin tuotetaan. Viinitarhat sijaitsevat Länsi-Kapin alueella lähellä Kapkaupunkia.

Nederburg on tunnettu hyvästä hinta-laatusuhteestaan. Edullisia, mutta hintaansa nähden laadukkaita viinejä löytyy useita ja jos haluaa satsata, talolta löytyy myös hieman arvokkaampaa, kuten roteva Nederburg The Brew Master. Kaikkia premium-tason viinejä ei valitettavasti saada Suomeen.

Nederburg on tuotteissaan hakenut tasapainoa niin, että viineissä kyllä maistuu uuden maailman hedelmäisyys, mutta myös vanhan maailman eli Euroopan viinialueiden eleganssia on tavoiteltu. Käytännössä se tarkoittaa suunmyötäisen hedelmäisiä viinejä, joissa on kuitenkin aika neutraali ja selkeä aromimaailma.

Luonnehdinta

Viini on vaalea ja siitä lyötyy keltaisia ja vihertäviä sävyjä.

Tuoksussa on raikasta hedelmäisyyttä.

Suuntäyttävä hapokkuus on reilua, mutta kuitenkin tietyllä tavalla pehmeän neutraalia.

Maku on hedelmäinen ja siitä löytyy omenaa, päärynää, herukkaisuutta ja hiven vihreää karviaista. Jotain muutakin vihreää löytyy lähinnä yrttisenä sivujuonteena.

Sitruksisuus on kypsää, hieman greippistä ja kohtuullisen huomaamatonta. Tyyli on muutenkin puhdaspiirteinen ja välttää ylilyöntejä.

Maussa on melkein kukkaisia piirteitä ja muutakin mausteisuutta kuin vihreitä yrttejä.

Jälkimaku on mukavan aromaattinen ja maistuu riittävän pitkään.

Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc on kylmänä nautittuna raikas kesäviini. Keväisin tuore parsa saa siitä kumppanin ja elokuussa se on rapukekkereiden varma valinta.

Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc 2018 (10,99€), 3,5/5 tähteä


Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.


Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit